Je ziet op de foto de inhoud van de keukenla met etenswaren die niet voor avondeten zijn. Althans, dat is de bedoeling, maar ik vond achterin ook nog een pak rijst. Die hoort daar niet, die heb ik direct in de la eronder gezet. In deze la staat pindakaas, koffie, muesli, stroop, havermout, thee en dergelijke dingen die horen bij ontbijt, koffie, lunch en theetijd.

Maar ik drink geen thee – alleen heet water – dus die thee is jaren oud. Hoe oud? Tien jaar? En ontbijten doe ik ook niet.

Ik deel de inhoud in drieën.

Een deel van het spul kan zo weer terug zodra de mat onderin die ik heb schoongemaakt, droog is.

Een deel van het spul kan weg. Thee die niet meer geurt. Een lege pot chocopasta. Zoute stengels die ik rond kan buigen.

En een deel moet ik maar eens opmaken. Een pot tahin zet ik op het aanrecht: vanavond tahin door de nasi van gisteren. Muesli, ik eet nooit muesli maar havermout waar ik zelf pitten en banaan doorheen gooi. Alles gaat op en neer, volgens jaar eet ik vast weer muesli. Ik vind een pak cup-a-cake uit een kerstpakket: het meel gooi je in een mok, water erbij, 60 seconden in de magnetron en je hebt iets verrukkelijks. Maar ik heb geen magnetron. Morgen ga ik er pannenkoeken van bakken, kan vast ook.

Na mijn lunch met heerlijke extra gevulde havermout-met-muesli ruim ik de lade weer in. Wat een orde, wat een netheid.

Advertentie