sprokkelen

duurzaam leven in een sociale samenleving.

over mij

beste lezer.

Ik ben Mathilde Maijer. Ik ben sinds maart 2014 fractievoorzitter van de PvdA in Wageningen. Ik heb drie zoons.

Mijn blog heet sprokkelen en gaat over duurzaam leven in een sociale samenleving.

Het genot van duurzaam leven, hergebruiken, zelf doen, consuminderen en genieten van het kleine heb ik leren inzien tijdens mijn 15 jaar verblijf als ontwikkelingswerker in diverse landen in Zuid-Amerika en Afrika. Nooit zal ik mijn verwondering vergeten toen vrienden uit Nederland verklaarden dat hun nieuwe huis bijna klaar was, alleen de tegeltjes in de nieuwe badkamer vonden ze niet mooi en wilden ze vervangen. Ik snapte het gewoon niet en zal het nooit aanvaarden.

Daar heb ik ook gezien wat het met de samenleving doet als rechten en plichten niet gelijk verdeeld zijn, wat het met mensen doet als niet iedereen dezelfde kansen heeft. Als de harde buitenwereld begint buiten je eigen ommuurde tuin die goed afgeschermd is door middel van glasscherven.

Het verblijf in al die landen, met mijn gezin en drie zoons, heeft me getekend voor de rest van mijn leven. Ik zal daarom altijd naar Nederland blijven kijken als een enigszins verwonderde buitenstaander.

15 gedachten over “over mij

 1. De publicatie ‘welk geheim ligt er onder de Achterhoek ‘ en Het ontstaan van Oost Nederland ‘ zijn interessant en toegankelijk geschreven. Dank Mathilde
  Hillie van de Peppel
  IVN gids io in de Achterhoek

  Geliked door 1 persoon

 2. Hallo Mathilde,

  Ik zag zojuist Vroege Vogels, werd nieuwsgierig naar de geologie van Twente en vond jouw blogs met het verhaal van Twente. Super, dank je wel.

  Groet, Ferdi

  Geliked door 1 persoon

 3. Blokkendoos van Pandora

  vrijheid en een klein beetje overschot voor iedereen
  de wensdroom van ontelbare arme mensen
  gebakken lucht voor rijken met volle pensen
  die armoezaaiers ervaren als een blok aan hun been

  Lenjef

  Geliked door 1 persoon

 4. Hallo Matilde! Ik ben stagiaire bij een stichting gevestigd in Amsterdam die een intensieve zevenweekse cursus in ondernemerschap faciliteert aan vluchtelingen. Hier leren ze in een veilige omgeving hoe het is om een eigen onderneming te starten. Van idee naar concept en van concept naar concreet product. Tijdens de cursus zal een rijk palette aan vaardigheden worden aangeleerd die zowel in het werkveld als bij een eigen onderneming zeer handig zullen blijken.
  Op dit moment zijn we bezig met het opzetten van een crowdfunding campagne en hier is zoveel mogelijk awareness voor nodig. Vooral omdat we nog maar kort bestaan hebben weinig mensen nog maar weet van onze organisatie en wat wij bewerkstelligen. Op jouw blog las ik dat je 15 jaar vrijwilligers werk hebt gedaan als ontwikkelingswerk, daarom contacteer ik je. We hebben alle hulp nodig die we kunnen krijgen. Graag zou ik je willen vragen om een item over ons te schrijven. Ook omdat wij geloven dat het werk dat wij doen en onze visie gehoord moeten worden. Graag zou ik dit met een kop koffie verder willen bespreken als je interesse hebt. Wij hopen dat je ons voorstel in overweging neemt.

  Met vriendelijke groeten,

  Bas Grutterink
  06 818 30 772
  bg@delitelabs.com

  Geliked door 2 people

  1. hoi, ik heb inderdaad over Tanzania eekeer een krantenartikel geschreven. Het was in het kader van een zomerserie over Wageningers die een particulier initiatief in Afrika hadden. Ik heb het artikel niet meer, alsik het tegen kom stuur ik het op. Vanwaar je interesse?

   Like

  1. Ik volg jou op facebook, leuk al die fotos van Rotterdam. En wie weet zoeken we elkaar nog eens op als we daar behoefte aan hebben. Een terug-naar-onze-jeugd dag. Je blijft altijd in mijn hart als mijn jeugdvriendinnetje. Groet

   Like

 5. Beste Mathilde,
  Wat een leuke blog heb jij! Ik kwam er toevallig op, omdat ik wilde weten hoe ik meldezaad moet drogen. Dat wil ik als quinoa eten of geroosterd op de sla uitproberen.
  Ik heb meteen alles gelezen. Veel herkenbaar, andere eetbare onkruiden nieuw (speenkruid!).
  Zo proberen mijn vriend en ik ook te leven. Wij hebben o.a. een grote (bio)moestuin, waar we ook veel wilde dingen in de bedden laten staan, w.o. onze grote favoriet: melde. Zevenblad daar maak in in het voorjaar (roerbakken met uitje, kruidenbouillon erbij)soep van met gemalen gerookte amandelen erop. Zaaaalig.
  Ik ben lid van de LETSkring in Groningen “de Keerkring”. Ik zal ze attenderen op je site. Inspirerend.

  Like

reageer

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s