Affiliatemarketing: promotie voor je bedrijf #8


affiliatemarketingIk had er nog nooit van gehoord: affiliatemarketing heet het tweede hoofdstuk – ik schiet al lekker op! – van het boek Winst.nl van Eelco de Boer, en op de titel knap ik al af. Maar na drie keer lezen, gaat me toch een licht op. Het is zeker iets dat ik kan toepassen, en anderen met kleine webwinkels en bedrijfjes met zelfgemaakte spullen en materialen ook.

Het partnerprogramma van bol.com is affiliatemarketing. Ook ik ben partner van bol.com: ik zet op mijn website advertenties voor bol.com, en als iemand via die link doorklikt naar bol.com en dan binnen 5 dagen iets koopt bij bol.com, krijg ik 5%. Nooit iets mee verdiend, maar dat ligt aan mijn website. Ik ben dus affiliate van bol.com. Amazon.com doet ook zoiets.

Ik ben inmiddels ook partner bij Winst.nl. Ik krijg 20 euro als iemand dat boek koopt via deze link. Dat is veel meer dan bij bol.com. Zo kan je dus bij veel bedrijven rechtstreeks partner worden, links zetten naar boeken zonder bol.com ertussen, en geld opstrijken. Daar hoef je niet veel voor te doen, passief geld verdienen heet dat: slapend rijk worden. Even googelen leert dat je rijk kunt worden door affiliate te zijn van veel bedrijven. Van alle kanten strijk je dan kleine bedragen op.

Zo’n partnerprogramma kun je ook voor je eigen bedrijf opzetten. Stel dat ik een partnerprogramma opzet voor mijn nieuwe bedrijf opgelaptespijkerbroek.nl. Iemand die voor mij een klant aanbrengt, kan dan bijv. 25% korting krijgen bij mij (breng 4 klanten aan en ik lap gratis jouw spijkerbroek op tot een designstuk). Weliswaar verdien ik dan per broek minder, maar mijn klantenkring breidt zich zo wel uit. Ik moet dan dus wel mijn prijs zo vatstellen dat ik nog steeds winst maak (materiaalkosten, afschrijving naaimachine, etc) ondanks die prijsverlaging.

Voor mijn nieuwe bedrijf wil ik dit in elk geval proberen. Ik hoop dat daarvoor een programma bestaat, want ik heb geen idee hoe je zoiets op moet zetten. Dus ik ga op zoek naar een affiliateprogramma en houd je op de hoogte.

Advertenties

20 Comments

   1. Al dit soort snelle jongens zijn vooral goed in het verkopen van hun eigen seminars, boeken etc. aan goedgelovigen die denken dat ze echt een truuk kunnen leren die je in 1 klap rijk kunnen maken. Het enige dat werkt is hen kopiëren en precies hetzelfde aanbieden: seminars, coaching etc. Maar dan weet je dat je ook anderen belazert.

    Like

 1. Leuk idee. Affiliate marketing werkt best redelijk. Ik verdien tenminste wel wat met mijn affiliate programma van Bol.com. Het fijne is dat als mensen maar via jouw link op bol.com terecht komen en wat kopen je al winst krijgt. Ook als ze een heel ander boek kopen dan waarnaar jij linkte.

  Like

 2. Voor hier op wordpress is zo’n apart winkeltje van bol.com natuurlijk ook nog een idee. Ik link meestal in tekstlinks in mijn berichten, dan weten mensen ook waaróm je een boek aanraadt zeg maar.

  Like

  1. ja ik heb ook zo’n winkeltje. Maar nu ik weet dat het helemaal niet gaat dat iemand het boek koopt dat ik aanraad, maar dat het gaat om het doorklikken, en dat die persoon dan elk produkt kan kopen (binnen vijf dagen na het doorklikken, en uiteraard zonder daarna op een andere manier elders te zijn doorgeklikt naar bol.com), denk ik dat ik dat winkeltje dichtgooi. Een link in een bericht lijkt me veel effectiever. Bedankt voor de tip!

   Like

   1. Mathilde. Je staat op het punt om je betaalde werk kwijt te raken. Je maakt hier hartstikke veel reclame voor dat boek van De Boer. Mensen raken geïnteresseerd en willen het kopen. Je kunt 20 euro per boek verdienen. Maar je twijfelt of je je zult aanmelden, en je vindt dat mensen het boek niet bij jou moeten kopen, maar dat ze het moeten lenen bij de bieb.
    Mathilde. Je wilt een handeltje beginnen. Je wilt er geld mee verdienen. Je hebt het geld hard nodig. Er zijn hier mensen die het zich makkelijk kunnen permitteren om dat boek te kopen, in plaats van het te lenen. Mensen die jou die 20 euro graag gunnen. Wees nu toch eens je eigen beste vriend. Meld je aan. Zet die link op je blog. Bewijs je lezers en jezelf die dienst.

    Like

   2. Ja ja, houd me maar bij de les. Ik hb vanmoren gekeken maar ik heb nog niet uitgevogeld hoe het moet. Het lijkt erop dat je eerst een cursus af moet nemen. Zou best logisch zijn.

    Like

   3. Oh, eerst een cursus afnemen. Ja, daar kon je op wachten natuurlijk. Toch had ik het niet zien aankomen.
    Maar dat verandert de zaak. Dan is een break-evenberekening op zijn plaats: hoeveel van die boeken moet je verkopen voordat je de kosten van die cursus terugverdiend hebt?
    Natuurlijk kun je zeggen, ja, maar ik leer ook wat van zo’n cursus. Is waar natuurlijk, maar is die cursus de meest kosteneffectieve manier om dat te leren? Wat ik er tot nu toe van gehoord en gelezen heb, is het allemaal elementaire marketingkennis. Die kun je ook op andere manieren verwerven. Door boeken of via het internet of door een andere cursus. Dan wordt het dus een investeringsvraagstuk.
    En wie weet stelt hij nog wel andere eisen ook. Mijn enthousiasme is flink getemperd. Goed uitzoeken lijkt me verstandig.

    Like

   4. In elk geval heb ik in al die blogjes de naam van het boek nu elke keer vervangen door een link naar bol.com. Dat is echt geld sprokkelen, maar morgen ga ik nogmaals zoeken hoe het zit met het partnerprogramme van Winst.nl

    Like

   5. Die linkjes: een stap in de goede richting. Mensen kunnen er natuurlijk nog steeds voor kiezen om het boek via de bieb te lezen. Maar als ze het toch gaan kopen, mag jij er best wat van meenemen, als jij ze op het idee hebt gebracht.
    Het gaat om kleine beetjes inderdaad, maar als ik het goed begrepen heb, heb je er verder geen werk of kosten aan. Doe een reeks van dit soort kleine projecten en op een dag blijkt er een ‘cash cow’ tussen te zitten, iets dat je een gestage stroom inkomsten oplevert. Het hoeft geen grote stroom te zijn, als hij maar gestaag blijft stromen terwijl jij nieuwe projecten ontwikkelt. Op een dag blijkt daar dan ook weer een ‘cash cow’ tussen te zitten enz.

    Like

   6. Ja, het gaat om dat gestage stromen, ook als je op vakantie bent of een weekje wat anders doet. Dat is wel heel wat anders dan een nulurencontract!

    Inmiddels is het ook gelukt om me aan te melden als partner van paypro. Eens kijken wat ik daarmee kan.

    Like

reageer

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s