PPPPPPP: de marketing mix #7


marketingmixPPPP is een handig te onthouden afkorting om je marketingconcept uit te werken. Naar believen kun je er P-s aan toevoegen of weghalen. Het is Engels, maar gelukkig lijken Nederlands en Engels zo op elkaar dat wij ook de P-s kunnen gebruiken. Ik leg mijn bedrijf langs de meetlat.

P = Produkt: Het produkt is goed, daar sta ik voor.

P = Prijs: is zeker niet te hoog maar ook niet te laag vind ik zelf.

P = Plaats: je verkoopt geen gerafelde spijkerbroeken in Staphorst (alhoewel?), maar wel in Amsterdam. Ik verkoop per post.

P = verPakking: het produkt moet er mooi uizien, kijk bijvoorbeeld naar de prachtige verpakking van Apple-produkten. Hmm, ik kan dus geen oude enveloppen hergebruiken?

P = Promotie: zonder goede promotie verkoop je natuurlijk nooit iets, alleen aan vrienden en bekenden en aan hen durf ik geen goede prijs te vragen. Promotie dus!

P = Plaatje: de uitstraling van het bedrijf. Logo, website, kleuren, lettertype: alles moet kloppen en passen bij het beeld dat ik wil neerzetten;

P = Persoon: dat ben ik in dit geval. Klanten die per internet bestellen moeten een goed gevoel hebben bij mij, anders sturen ze hun broek niet op. Mijn informatie moet nog op de website, foto erbij.

P = Proces: de processen in mijn bedrijf moeten kloppen, ik moet e-mails op tijd beantwoorden, moet aangeven als ik drie weken op vakantie ga, moet op tijd leveren etc etc.

Ik ben eigenlijk wel benieuwd of er lezers zijn die door deze serie worden geinspireerd om ook een bedrijfje als bijverdienste op te zetten. Dan kunnen we elkaar inspireren en bij de les houden. Wie?

Advertenties

9 Comments

   1. Het boek Winst.nl van Eelco de Boer dat je zou helpen met je internetbedrijf opgelaptespijkerbroek.nl waar je zo te zien eind vorig jaar mee ben gestopt.

    Like

   2. Dat heb ik niet gekocht, maar toen van de bibliotheek gehaald. En dat heeft me zeker inzichten opgeleverd over bijvoorbeeld hoe een goede website eruit moet zien, hoe je internet inzet en dergelijke. Ik ben er niet mee verder gegaan omdat ik mijn baan terugkreeg en het niet krijgen van een enkele opdracht de eerste maanden me het enthousiasme ontnam. Maar ook dat stelt Eelco: blijf niet te lang aan een dood paard trekken.

    Wel heb ik op Etsy twee producten gezet die beide goed lopen: een breiboekje over het breien van sokken op een rondbreinaald en een muts die hoort bij de hoofdpersoon in een game waarmee veel jongeren zich identificeren. Voorheen had ik een Etsywinkel met allerlei zelfgemaakte dingen en verkocht nooit wat. Maar deze twee dingen heb ik sinds juli 2013 (mijn start met dat boek) 48 keer verkocht. Die tip heb ik ook uit dat boek gehaald.

    Ik zal het boek weer eens uit de bieb halen, want het was toch wel inspirerend.

    Like

reageer

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s