Zoon3 leert me dat ik wel eiwitrijk voedsel moet eten nu ik aan krachttraining doe. Daar zit wat in. Ik wil spieren kweken, maar die moet ik wel ‘meststof’ geven om te groeien. 100 gram eiwit per dag moet erin!

We rekenen van alles uit, maar ik kom niet aan de benodigde hoeveelheid met mijn normale voeding. We plussen en we minnen, maar dat gaat niet lukken. In mijn ontbijt zit hoogstens 15 gram, in de lunch ook zoiets, in mijn normale avondeten 30 gram. Dat is 60 gram. Niet slecht maar niet voldoende.

Van die grote bussen met eiwitpoeder kopen dan maar? Niet helemaal mijn ding. Ik ga toch kijken, maar de ingredientenlijst staat me tegen.

Ik koop bij de suup een eiwitdrankje met daarin 25 gram eiwit per flesje. Het smaakt naar zoete drinkyoghurt. Het zal wel mijn dagelijkse suikerinname verdubbelen. De ingredientenlijst is afschuwelijk: dat was eens maar nooit weer.

Wat te doen? Bij Holland & Barrett koop ik biologisch eiwitpoeder van hennepzaad. Dat strooi ik nu over mijn muesli. 25 gram eiwit per lepel, zo’n lepel kost 2 euro. Maar dat kostte dat flesje mierzoete troep van de suup ook.

Wie had dat ooit gedacht, ikke aan het krachtvoer.