Vanavond staat er weer krachttraining op mijn rooster. Maar ik weet nu al  dat ik dat waarschijnlijk niet ga doen: ik heb vanmorgen al 21 km gefietst, werk van 8 tot 17 en fiets dan weer naar huis. Morgen om 6.15 uur zit ik weer op de fiets. Ik denk dat opstaan van de bank om water te koken wel ongeveer het maximaal haalbare is aan beweging vanavond. En ik MOET viool studeren van mezelf.

Dus ik bedacht dat ik in elk geval een deel van de krachttraining wel op kantoor kan doen. Mijn schema bestaat uit 9 oefeningen die allemaal een deel van mijn spieren aan het werk zetten. Dit heb ik bedacht:

  1. pull up: iemand een idee?
  2. squat: prima te doen.
  3. dip: doe ik met behulp van mijn bureaustoel. Wel de goede houding vinden waarbij ik mijn schouders naar achteren aanspan en niet naar voren, want dat is superslecht. Buik aanspannen en duwen. Ja hoor, kan prima!
  4. hinge: prima te doen: ik houd me vast met een hand aan het bureau, ga op een been staan en buig met rechte rug en aangespannen buik naar voren.
  5. row: haha, ik roei heen en weer op mijn bureaustoel op wieltjes met het bureau als roeiriem. Buikspieren aanspannen en roeien maar. Beetje licht maar wel prima!
  6. push up: op de grond oefeningen doen vind ik genant. Zolang ik push-ups niet kan, doe ik staande scheve push-ups, en voorlopig is de balie een prima steun. Prima!
  7. plank: op de grond oefeningen doen achter de balie vind ik dus genant. iemand een idee?
  8. extension: idem
  9. anti-rotation: ik zou best mijn weerstandselastiek mee kunnen nemen en dat vast maken aan een tafelpoot.

Kortom: van de 9 spiergroepen kan ik er vandaag 5 trainen! Als ik voortaan mijn weerstandselastiek meeneem kan ik 6 oefeningen hier doen! Wow, zo wordt krachttraining wel heel gemakkelijk vol te houden.

Het enige is: ik ga hier niet 5 minuten springen en rennen en zwaaien om me op te warmen. Dus ik denk dat ik hier niet tot het uiterste moet gaan. Maar een beetje onderhoud moet kunnen. Toch oppassen!