Ik mag dan niet zoveel schrijven op dit sprokkelblog, het is niet zo dat ik een beetje luiwammes. Vanmorgen stond ik al om 6 uur de keuken te witten…. Maar waar ik ook druk mee ben: we zijn bezig met een nieuw boek, waarbij we lopen van Heelsum naar Otterlo. We kijken om ons heen en beschrijven wat we zien, geheel in lijn met mijn manier van werken op mijn landschaplopen-blog.
Om het boek uit te kunnen geven hebben we nog een beetje geld nodig. Daarom staat er op landschaplopen rechts bovenaan een pot waar je 2 euro in kunt stoppen. De pot is halfvol, maar het zou fijn zijn als er nog wat bij komt. Uiteraard houd ik je op de hoogte wanneer het boek uitkomt.

landschap lopen

We zijn bezig met een nieuw boek, en zoals altijd ben ik helemaal hyper over mijn laatste project: dit wordt een geweldig boek.

We lopen van Heelsum via Mossel naar Otterlo over de oude, niet meer bestaande Vossenweg. Hier onze route op de geomorfologische kaart. Eerst lopen we over roze sandr, dan kruisen we de rode stuwwal, waarbij we de Ginkelse Poort oversteken, en dan lopen we over geel stuifzand in het Glaciale bekken van Otterlo. Eigenlijk lopen we altijd rechtdoor, want de Vossenweg was de kortste weg van Heelsum naar Mossel, en hoewel hij niet meer bestaat, kun je er prima langs lopen.

Geomorfologische kaart van Nederland, bewerking Mathilde 2020

Iemand heeft in zijn eigen tuin zelfs een straatnaambordje gezet:

Het enige straatnaambordje met de Vossenweg. Foto Mathilde 2020

We kijken onderweg naar geologie, geomorfologie en bodem: drie onderwerpen waar in de meeste wandelboeken alleen bij de inleiding aandacht…

View original post 206 woorden meer