Het heeft lang geduurd, te lang, zo lang dat het dagelijkse blogje volledig uit mijn ritme verdwenen was. Maar ik ga weer beginnen. Korte dagelijkse blogjes over de dingetjes om me heen. Over het leven, eenvoudig en goedkoop, duurzaam en groen.

Afgelopen week zijn E en ik op vakantie geweest naar Twente. Nou kom ik uit Twente, ben geboren in Delden en opgegroeid in Lonneker, dus als vakantiebestemming was dit een beetje niks. Alsof je kampeert in je eigen achtertuin. Maar onzin, het was super. Geen lange rit in de auto, een prachtig fietsgebied bij Ootmarsum, kamperen, mooi weer en samen gezellig.

Ik las net over mensen die een caravan hebben op 10 km van hun eigen huis en daarvan genieten. Ik kan ze helemaal volgen.

Waarom is een vakantie dichtbij huis zo leuk? je bent er zo: uurtje rijden, half uurtje tenten opzetten en de vakantie kan beginnen. Je kunt vrijdag na het werk vertrekken en om 9 uur zak je op je kampeerstoeltje. Maar er is meer.

Wakker worden met vogelgeluiden, ontbijten naast je tentje, de hele dag buiten zijn, beetje lezen, fietsen, eindje lopen. Op stok met de vogeltjes, heerlijk slapen. Genieten van de sterrenhemel – nu heb ik nog steeds die komeet niet gezien.

Dit kan ook allemaal thuis, maar dat doe ik dus niet. Thuis zijn er twee mogelijkheden: of ik ga dingetjes doen die moeten gebeuren, of ik ga die dingetjes niet doen maar voel wel onderhuidse spanning dat ik ze moet doen. Thuis luieren heeft bij mij altijd iets dubbels; er is altijd zoveel wat nog moet.

Ik neem me voor om elke dag thuis een uurtje klusjes te doen die er normaal niet van komen omdat ik het te druk heb. En die er nu niet van komen omdat ik vakantie vier. Elke dag een uurtje. Gisteren ben ik begonnen met het wegbrengen van twee vieze oude tuinstoelen naar de afvalcentrale. Op de fiets natuurlijk. Dat ruimt op en lucht op. Ik heb iets gedaan wat moest! Wat voelt dat fijn en nuttig, lachend fietste ik, zonder stoelen achterop, naar huis.

Intussen was Zoon3 met een vriend bezig om het plafond in de keuken te repareren. Dat is een ander verhaal. Maar goed, daarna kon ik de keuken een goede beurt geven en het uur klusjes doen was om. Super, ik kon luieren.

En vandaag? Vandaag ga ik al het klusgereedschap bij elkaar leggen en uitzoeken. Ik wil van een nutteloze zolderkamer, die telkens weer verandert in een rommelhok, een echte kluskamer maken waar alles ordentelijk voor het grijpen ligt.

Maar gisteren heb ik ook een veel te dikke thriller uit de bieb gehaald en die moet in een week uit. Dus……….. Herkenbaar?