Ik ben erg slecht in dagelijkse routine: ik houd van een dagvullende grote klus, of dat nou het maken van een presentatie is, het instuderen van een vioolstuk, het lezen van stukken, of het opruimen van een kast of kamer. Ik kan me moeilijk van iets losrukken. Daardoor blijft mijn huishouden chaotisch: om 18 uur stoppen met waarmee ik bezig ben om te gaan koken, is regelmatig zo’n grote opgave dat wij ook wel eens om 23 uur eten. Zoon3 heeft precies hetzelfde, dus dat komt goed uit. Staan we gezellig om 22 uur ’s avonds te koken…

Ik vind lezen leuk, en meestal lees ik in een week een boek uit: bingelezen.

Ik vind viool spelen leuk. De enige manier om goed te spelen is om het elke dag te doen, en elke dag toonladders, drieklanken, etudes en dergelijke in een vast ritme. Helaas, ik speel zo drie uur achter elkaar en dan weer twee dagen niet. Ik word dus nooit een ster.

Ik vind opruimen leuk. Daarom laat ik vaak de zooi de zooi want dan kan ik lekker weer eens opruimen. Dan zie ik tenminste resultaat van mijn werk. Alles elke dag een beetje bijhouden, dat is niets voor mij.

Ik vind schoonmaken ook leuk. Maar ik ben niet in staat om welk schema dan ook vol te houden: ik maak liever iets schoon dat vies is, dan dat ik elke dag een doekje ergens over heen haal.

Ik ga morgen fietsen met een collega in verband met ons nieuwe boek (we lopen voor dit tweede boek tussen Heelsum en Otterlo); de rest van het weekend ga ik viool spelen, lezen en een zolderkamer opruimen.

Die zolderkamer opruimen is precies wat ik leuk vind: hij is nu vol rotzooi en vies en is aan het eind van het weekend leeg en schoon. Echt zo’n klus waarbij ik tevreden ben als het klaar is.

Nou hoop ik op mooi weer vanwege het fietsen, en op regen vanwege deze klus.

Ik denk dat we dit weekend pizzas opwarmen.