Het was een memorabele dag zondag: ik pakte het laatste plastic zakje uit mijn voorraad, van vóór de tijd dat plastic zakjes schaars werden. Ik had er dan ook onmeunig veel, overgehouden uit een de tijd van Ex die een wild plan had om glaswerk uit Kenia te importeren. Dat glaswerk kwam met rollen plastic zakjes. Uiteindelijk heb ik, toen Ex allang weg was en het glaswerk hier nog de zolder vulde, het glaswerk kunnen verkopen (dit verhaal klopt niet helemaal, maar daar gaat het nu niet over en het echte verhaal is echt te ingewikkeld) en toen bleken de plastic zakjes er nog te liggen. Dus waar anderen ten tijde van het afschaffen van de plastic zakjes in de supermarkt, direct moesten nadenken over huishouden zonder plastic zakjes, kon ik tot en met afgelopen zondag doen alsof.

Ik verzamelde mijn plastic afval in de plastic zakjes. Er hing altijd een zakje aan de keukendeur (daar zal ik ook eens over schrijven, de superslimme stang aan de buitendeur), die vulden we hier met ons plastic afval, wat niets weegt maar vreselijk veel ruimte inneemt, en zo eens in de paar dagen gooide ik het zakje met inhoud weg in de kliko bij de supermarkt.

En nu? Mijn favoriete wc-papier zit in een onhandige zak. Ik ken een ander merk in een fijne zak, maar dat vind ik geen fijn wc-papier (te dik, en mijn huisgenoten trekken desondanks evenveel meters papier van de rol. Dus hoe dunner, des te beter). Of het plastic los in de boodschappenmand bewaren en dan leegkieperen? Dan wordt de mand vies, neem ik aan. Natuurlijk kan ik vast wel recycle-zakken gratis ophalen, maar het is toch wel raar dat je plastic inlevert om daar plastic zakken van te laten maken waar je dan weer plastic in doet. Dat geldt ook voor het kopen van rollen plastic zakken: ik ga toch geen plastic zakken kopen voor mijn plastic afval, waar dan die rollen plastic zakken van worden gemaakt? Klinkt absurd toch?

Dus tips gevraagd! Waar verzamelen jullie je plastic afval in?