Vanmorgen ben ik niet met de fiets gegaan vanwege de regenvoorspelling. Nu zit ik futloos op mijn werk. Het fietsen kost energie, maar geeft ook energie. Maar toen ik vanuit de bus de plensbui zag, was ik toch wel blij met mijn keuze.

Naar aanleiding van een vorig stukje over lunchzakjes ben ik een emailwisseling begonnen met mini-mize dat opvouwbare plastic lunchboxen maakt. Een leuk ontwerp, maar ik wilde weten van welk type plastic die zijn gemaakt. Er ontspon zich een rare discussie:

ik: ik zou graag willen weten van welk type plastic jullie lunchbakjes worden gemaakt en wat de grondstof is van dat plastic.

mini-mize: Ik kan u helaas geen antwoord geven op deze vraag. Is dit van belang als ik vragen mag?

ik: Jazeker, ik zou graag willen weten welk type plastic er tegen mijn boterhammetjes komt en ik zou willen weten of de grondstof biobased is gemaakt.

mini-mize: Op de site ziet u alle informatie die u nodig heeft.

ik zoek nogmaals op de site en vind alleen deze twee FAQ:

 

Is de MiniBox (L/S) van een milieuvriendelijk materiaal gemaakt?

Het materiaal van de broodtrommels voldoet aan de criteria van de milieucommissie van de Europese Unie. Door het energiezuinige productieproces, de lange levensduur en recyclinggeschiktheid zijn de boxen uitermate milieuvriendelijk te noemen.

 

Is het materiaal van de MiniBox (L/S) levensmiddelengeschikt?

Het speciale materiaal is uitermate geschikt voor het verpakken van etenswaren.

Nou, dat vind ik niet precies genoeg dus ik probeer het nog een keer (ik ben inmiddels wat geïrriteerd, klopt):

ik: Nou dan koop ik het toch niet? Wat is dat nou voor klantonvriendelijk antwoord.

mini-mize: Dat is zo niet bedoeld. Excuses als dit zo over is gekomen! Op de website staat de info mbt de lunchboxen. ik weet niet zo goed wat u nu precies wenst te weten. Wanneer u de info op de website bekijkt bij FAQ zult u uw antwoorden vinden. Ik hoop u zo voldoende te hebben geinformeerd.

ik: Wat ik graag zou willen weten is welk type plastic gebruiken jullie en van welke grondstof is dat plastic gemaakt. Mij lijkt de vraag niet zo ingewikkeld. Het antwoord blijkbaar wel en dat baart me zorgen. Er zijn vele soorten plastic en ik wil de meeste niet tegen mijn boterhammetjes aan hebben.

En nou wacht ik weer op antwoord.