Ik kan van alles, en van alles niet. Iets wat ik slecht kan, is wassen. Het lijkt niet zo moeilijk: kleren in de wasmachine, wasmiddel erbij en programma kiezen. Maar vaak gaan vlekken er niet uit en witte was wordt grauw.

Ik weet het, witte was moet apart, maar dan heb ik misschien twee keer per jaar een volle trommel. Dus ik probeer dat wel, maar dan stop ik er toch iets bijna-wits bij. Daarom heb ik voor gasten handdoeken van ongebleekte katoen: die zijn al grauw van zichzelf. Of zou ik juist veel meer spierwit spul moeten hebben zodat ik wel wit met wit kan wassen?

Vanmorgen heb ik vier schone witte slopen geweekt in zuurstof-bleekmiddel. De slopen lagen in de kast om gebruikt te worden, maar echt spierwit waren ze niet, terwijl ze eigenlijk best nieuw zijn en van de dure Hema-hotelkwaliteit. Je kon vaag zien waar een hoofd had gelegen, beetje goor eigenlijk.

Na het weken heb ik ze kletsnat in de zon opgehangen. Maar nee hoor: ik zie duidelijk dat ik er eentje nog nooit gewassen heb, die is spierwit, en dat de andere een gelige gloed hebben. Als die ene er niet tussen had gehangen, was ik tevreden geweest, maar nu valt het op.

Heb jij De Tip voor mij?