Een leeg bericht zonder titel, en toch 31 keer gelezen. Sorry guys, ik had het niet gemerkt. Ben ik nou een supertekst kwijt die zeker voor de eeuwigheid bewaard had moeten worden? Ik denk het niet.

Mijn tuin is vanwege de grote eik een koele oase in de stad. Vogels genieten van de eik en van de waterbak. Poes geniet van mijn toetsenbord en geeft mij nu kopjes omdat ik zijn brokjesmachine ben. Ik geniet van de tafel bij de open deur en de hangmat onder de eik. Hoe fijn kan een vrije zomerse dag zijn.

Een van jullie vroeg hoe ik dat deed met de naaimachine buiten: mijn werktafel staat meestal binnen voor grote openslaande deuren. Ik sleep hem ook wel eens naar buiten naar het terras. Dat voelt als vakantie. Deze foto is van vorig jaar, nu staat de tafel dus net binnen. Wat een paradijs toch.

IMG_20180618_171543.jpg

Vandaag geen naaiklus: er moet een betoog geschreven worden, mijn laatste grote betoog als gemeenteraadslid. Want ik houd ermee op en ga verder in het waterschap. Daar spreken we over deze droogte: wist je dat ons grondwater nog niet hersteld is van de droogte van vorig jaar en dat Vitens vorig jaar drinkwater uit Duitsland heeft moeten inkopen? Rijkswaterstaat en de Waterschappen hebben zich eeuwenlang bekwaamd in het verdedigen van ons land tegen hoog water en in het afvoeren van teveel water, en nu komt er een nieuw vakgebied bij: hoe voorkomen we droogte? Daar is ons stelsel van dijken en sloten helemaal niet op ingericht.

Prettige dag allemaal.