Geïnspireerd door blogster struikelen besloot ik om ook een paar kilo’s eraf te lijnen. Struikelen doet dat door niet te ontbijten en verder koolhydraatarm te eten zodat het lichaam overstapt op vetverbranding, en dan verdwijnen die rolletjes om de buik vanzelf. In twee weken is ze 4 kilo kwijt.

Ik wil er drie kilo af zodat ik weer een 5 aan het begin heb staan. De meesten van jullie zullen nu wel diep zuchten, maar echt 57, 58 of 59 past bij mijn lichaam. 60 betekent een buikrol van een kilo, en 63 een rol van vier kilo. Dat staat niet fraai en is onhandig bij het kleren passen, of ik die nu zelf maak (en dan maat 38 rond de taille tot 42 uitrek) of koop.

Ik ben nu 10 dagen bezig en heb er drie kilo af. Nog eentje te gaan en de 5 is er weer.

Wat heb ik gedaan?

In plaats van te ontbijten met oergezonde havermuesli met yoghurt ontbijt ik met helemaal niks. Ja met koffie. En zo raar, had ik voorheen na een volle bak muesli om elf uur alweer honger, nu heb ik nergens last van. Het is half twaalf, ik heb een lege maag sinds gisteravond 20 uur, typ over eten, en taal er niet naar. Raar toch?

In plaats van te lunchen met brood, lunch ik met rauwkost met versieringen zoals kaas, ei, noten en pitten.

Bij de warme maaltijd houd ik nergens rekening mee. Ik ben blij dat Zoon3 ook regelmatig kookt en ga hem niet allerlei rare dieetwensen opdringen. We eten vegetarisch met veel groente en ik schep wat minder van de macaroni of rijst en wat meer van de groente op.

Ik eet na de warme maaltijd niets meer, tenzij ik vergaderd heb, naborrel met witte wijn vol koolhydraten en dan niet van de kaasjes, olijven en nootjes af kan blijven.

Nou, dat kun je geen dieet noemen. En toch in 10 dagen 3 kilo eraf. Nu die buik nog, want die laatste kilo zit daar dus nog steeds. En dan nog wat buikspieroefeningen, want volgens mij is de slappe houding eerlijk gezegd hoofdoorzaak van het gebrek aan taille. Maar moet ik dan de hele dag die spieren aantrekken? Ja dus.

Prettige dag allemaal.