Er kan van alles dwars liggen, maar nu ligt mijn boek dwars. Ik ben om!

Eindelijk een boek dat ik kan lezen in de bus zonder misselijk te worden. Ik weet niet hoe dat komt, misschien houd ik het hoger vast of zo. Maar ik heb echt de proef op de som genomen: dwarsligger lezen – prima, pocket lezen – misselijk.

Eindelijk een lichtgewicht boek dat ik graag meeneem ook als ik ga wandelen. En dan heerlijk in het zonnetje op een beschutte plek middenin de natuur lees.

Eindelijk een boek dat goed openvalt op de middenvouw. Wat ik met een hand kan vasthouden, dat niet te zwaar is, dat lekker leest in bed.

Zijn er ook nadelen? Er zit geen leeslint in, maar die maak ik zelf van een lintje (dat in nieuw gekochte kleren zit en altijd boven de hals uitfloept). En ze zijn niet echt goedkoop, ook niet echt duur overigens. Maar o wat een gigantisch groot voordeel: het is heel gemakkelijk zoeken op een tweedehands boekenmarkt. ‘heeft u ook dwarsliggers?” en dan komt de verkoper met een schoenendoos aan met 20 dwarsliggers erin. Drie voor 5 euro lijkt een redelijke prijs te zijn. Ik kies gewoon drie titels die me wel aanspreken en ben weer voor weken klaar. Geen keuzestress.

Lees jij wel eens dwarsliggers?