Nu ik regelmatig naar Apeldoorn moet, leer ik een voor mij totaal onbekend gebied goed kennen. Lees mee met mijn speurtocht om dit gebied te ontdekken.

landschap lopen

Een waterdruppel die valt in Engeland stroomt achtereenvolgens door de Oudebeek, Beekbergsebeek, Krepelsebeek en Klarenbeek om tenslotte in de Voorsterbeek uit te monden. Allemaal hetzelfde water met verschillende namen, verwarrend hoor, en dat vind ik voor dit blog niet handig. Ik heb geen enkele sluitende reden kunnen vinden om voor de ene of de andere naam te kiezen, dus ik kies zelf:

  • Het bovenstroomse deel vanaf Engeland langs Beekbergen en Lieren tot aan het Apeldoorns Kanaal noem ik Oudebeek (volgens de bordjes langs de beek) en dat is een ander verhaal. (het liefst plak ik namen aan elkaar: Oudebeek ipv Oude Beek)
  • Het deel tussen het Apeldoorns Kanaal tot aan de monding in de Voorsterbeek noem ik Beekbergsebeek. Klarenbeek vind ik onhandig omdat het dorp ook zo heet, en Krepelsebeek is feitelijk alleen een goede naam voor het opgeleide deel naar de watermolen van Krepel in Klarenbeek.

Ik vind…

View original post 705 woorden meer