Stoppen of doorgaan? Inspiratie of sleur?

Ik heb zelf nogal de pest aan stukjes over ‘jullie hebben lang niks van me gehoord, dus ik zal jullie even bijpraten’. Dat dus niet, wat dan wel?

De reden dat ik zolang niks geschreven heb op dit blog, behalve dan wat doorzettertjes van mijn andere blog landschap lopen is algehele mismoedigheid. Ik las oude stukjes door, en schrok hoelang ik al ongeveer hetzelfde leven leid. Al jaren schrijf ik over getut met Moeder. Gesprekjes met Zoons. Opruimen en weggooien van spullen. Beetje groen en duurzaam doen. Klunzen door het leven.

Ik had een stukje getikt over een dagje met Zoon3, en las ongeveer hetzelfde stukje uit 2012. Dat is 7 jaar geleden, wow, niets gebeurd, niets veranderd, het leven verglijdt onmerkbaar. En toen had ik geen zin meer en heb dit blog dichtgedaan. Ben gaan wandelen, kaarten lezen, sites onderzoeken, boeken lezen en MOOCs volgen over landschap.

Wat vinden jullie: stellen jullie mij stukjes over Zoons, Moeder, consuminderen, gekluns in het leven en beetje groen en duurzaam doen nog op prijs? Of zijn 900 stukjes mooi geweest en zal ik de boel op slot doen?