Het weer wordt onvoorspelbaarder, gaat grotere pieken en dalen vertonen in regen, wind en temperatuur. Hier in Nederland kunnen we bovendien langere periodes met hetzelfde weer verwachten zoals we afgelopen zomer gemerkt hebben. Naast de vertrouwde wisselvallige zomerdagen waarbij je zonder jas wegfietst in de zon en een uur later kletsnat aankomt, krijgen we vaker langere droge periodes. En het wordt gemiddeld over het jaar warmer.

Maar niet iedereen gelooft dat. Niet iedereen gelooft dat het door ons komt. En niet iedereen vindt dat we er iets aan moeten doen. Zoals Trump. Baudet. Elsevier, Telegraaf.

Dit blog, bijgehouden door vier bloggers, analyseert de artikelen en betogen van klimaatsceptici en zet daar een vat vol feiten en cijfers tegenover. Het laat zien waar Baudet zijn cijfers vandaan heeft, welke hij weglaat en welke hij gebruikt. Het fileert artikelen in Elsevier. Maar ook fileert het overspannen bangmakerij van doemdenkers.

Het blog levert een wetenschappelijk waardevolle bijdrage aan de discussie. Aan de andere kant: lezers van de Telegraaf en Elsevier zullen het blog vast niet lezen. Ik heb zelf niet altijd zin om me te verdiepen in de lange stukken (het lezen van blogs is voor mij een tussendoortje). Als ik in gesprek raak met een scepticus, overtuig ik hem niet met cijfers. Maar ik weet dat het blog er is, en zo nu en dan lees ik me bij.

Bekijk het blog, en attendeer je klimaatsceptici in je omgeving erop. Hopelijk leren ze ervan.