IMG_20181105_135331.jpgZoon1 huurt vaak een auto in Berlijn, en dat is supersimpel. Het is zoiets als Greenwheels hier, maar dan nog handiger.

We zijn ergens in Berlijn, hij kijkt op de app waar in de buurt een deelauto is. ‘Ma, hier de volgende straat in, rechts, ja deze is het’. Hij opent de auto met zijn mobiel, de sleutels zitten in de auto. We rijden 39 minuten naar een andere wijk. Zoon1 zet de auto ergens neer, sluit af, ziet dat hij 3,90 euro krijgt afgetikt (een dubbeltje per minuut), en we lopen naar het restaurant. Na het eten zoekt hij met de app weer een auto in de buurt, we rijden naar huis, hij parkeert de auto in hun eigen straat en sluit af. Deze rit kost 3,50 euro.

Wat een supersysteem.

Sowieso valt me op dat er in Berlijn weinig auto’s rondrijden. Volgens Zoon1, die met harde cijfers bevestigt wat ik ervaar, komt dat omdat het toch nog steeds een arme stad is. Maar ook omdat het openbaar vervoer meer dan perfect is: met de trein, metro en bus kom je goedkoop echt overal. Jongeren zie je ook veel op de fiets, de fietspaden zijn voor buitenlandse begrippen heel goed. En dan dus ook nog de deelauto’s.

Tja, Wageningen is hiervoor te klein. Je kunt hier wel een greenwheels auto huren, maar het is niet echt de bedoeling dat je die dan in Ede of Utrecht achterlaat. Die moet naar zijn vaste plek terug. Dat maakt het wel een heel ander systeem. Zoon pikt zijn auto op bij A en zet hem neer bij B. Hij betaalt alleen voor de werkelijk gereden minuten op het enkele ritje. Plus voor de minuten dat je in de file staat, maar de wegen zijn rustig. Een ander bedrijf speelt daar overigens wel op in: daar betaal je niet per minuut maar per kilometer. Volgens Zoon1 is dat toch duurder.

We rijden in miniautootjes rond die je overdwars in een parkeervak zou kunnen zetten. Dat mag niet helaas. Dat zou wel mooi zijn, dan zouden we soms zelfs tussen twee keurig geparkeerde auto’s passen. Het zoeken van een parkeerplek neemt vaak nog de meeste tijd.

Maar goed, de meeste uitjes maak ik in mijn eentje, en dus koop ik een dagkaart voor het openbaar vervoer. Die is 7 euro, en daarmee voel ik me vrij. Bovendien nog goedkoper, volgens mij minstens zo snel en ontspannend. Een keer pak ik wel de juiste metro, maar de verkeerde kant op. Nou ja, geeft niet, zo zie je nog eens wat van de stad. Voor een stedentrip vind ik openbaar vervoer ideaal.

Ik ben wel benieuwd: maak jij gebruik van een autodeelsysteem?