Vandaag over een van de hoofdzaken van de wereldvrede: wanorde in de pantyla. Herken je die wanorde? Gisteren had ik een grote politieke avond en ik wilde een leuk jurkje aan met voor het eerst dit jaar weer gekleurde panty’s eronder. Ik vind mijn benen met panty’s mooi en durf dan zelfs een jurkje boven de knie te dragen.

De pantyla zit in een donker hoekje van mijn kast, ik zie daar eigenlijk niets en al zeker niet het verschil tussen blauw en zwart. Dus ik gooide de inhoud op mijn bed, en het gezoek en gezucht begon. Ik vond gelukkig wel wat ik wilde en kreeg zelfs complimenten voor mijn jurkje. Maar toen ik naar bed wou lag die zooi daar nog, dus die deed ik hup zo terug in de la. Waar vervolgens Poes in heeft geslapen. En als iets poezenharen aantrekt is het wel nylon. En die panty met ladder zit ook weer in de la. Handig!

Ja sorry hoor, ik zei al, dit is geen wereldprobleem. Gisteren een lange politieke avond gehad, en vanavond de begrotingsavond over ongeveer 20 amendementen en moties. Nu even niks.

Ik bewaar panty’s, maillots en leggings in een la met daarin zes koekblikjes. In elk blikje passen drie opgerolde panty’s. Er is dus ruimte voor 18 maar ik tel er 27. Wow, daar schrik ik van, want als ik er eentje nodig heb, moet ik echt zoeken. Eigenlijk heb ik er maar 1 nodig: zwart staat overal bij. Vooruit, en een grijze en een donkerrode. Ok, ook een donkerblauwe. En een warme maillot voor als het echt echt koud is. Dat maakt 5.

De maillot met te laag kruis, te korte leggings, panty’s met halen, ladders of met motiefjes die teveel uitrekken, met een afgeknipt been zonder partner en die vale bruine: weg ermee.

En toen had ik er 15 over. 15 is meer dan 5, hoe doen minimalisten dat toch? Ik denk dat als je echt je klerenkast wilt halveren, je je op een kleur moet richten. De meesten kiezen dan zwart, maar ik houd van warme kleuren.

Maar goed, een wanorde van 27 onuitgezochte zooi vol ergernis is teruggebracht tot 15 goed bruikbare panty’s. Laat de winter vol vergaderingen met bijbehorende jurkjes maar komen, mijn pantyla is klaar.