guy_fawkes_portrait5 November is Guy Fawkes Day, waarin het zwartwitte Occupy masker zijn oorsprong vindt. Van Occupy hoor je niets meer, is die beweging een stille dood gestorven?

Ik had wel sympathie voor de jongeren die in verzet kwamen tegen Het Systeem. In Arnhem was een tentenkamp in het park tussen de Binnensingel en Buitensingel.

Lees hieronder wie Guy Fawkes was en hoe dit allemaal zo gekomen is.

sprokkelen

guy_fawkes_portrait“Mam je weet toch wel dat vandaag 400 jaar geleden het Occupy-masker is bedacht?” Ik heb geen idee waar Zoon2 het over heeft. ‘Nou, dat masker wat de Occupy-beweging gebruikte komt uit de film V for Vendetta en dat is gebaseerd op Guy Fawkes die in 1600zoveel het Engelse Parlementsgebouw op wou blazen.’ Ik kijk Zoon2 bevreemd aan, waar heeft hij het over en spreken we wel dezelfde taal? Ik weet best veel van de geschiedenis maar tussen het masker, de Occupy-protesten en het Engelse Parlementsgebouw zie ik geen verband.

We googelen wat rond en inderdaad, ik type 5 november in en er verschijnen afbeeldingen van het Occupy-masker en van ene Guy Fawkes, zie de afbeelding. Wat is dit en wie is hij en wat is het verband?

Historiek.net besteedt er vandaag ook aandacht aan. In 1605 probeerde een groep katholieken het Parlementsgebouw in London op te blazen om zo…

View original post 175 woorden meer