Een keer per week zet ik een blog van een ander in het zonnetje. Een blog dat me boeit, en waarvan ik vind dat er best wat meer lezers bij mogen. Vorige week Messy Nessy Chick (ben je dat gaan volgen?), vandaag Raamopen. Ik heb mijn favoriete blogs niet op volgorde gezet hoor, dus wees niet teleurgesteld dat ik jou niet gekozen heb, dat heeft absoluut niets met de kwaliteit van jouw blog te maken.

Raamopen blogt over de samenleving en haar eigen leven, kijkt met verwondering en maakt mooie foto’s. Die bij onderstaand stukje is geweldig – de analogie, hoe zoek je dat uit. Ik bewonder dat, want ik kan niet fotograferen. Raamopen kan dat wel. Schrijven kan ze ook. Zelf zegt ze: RaamOpen is voor mensen die van lezen en doordenken houden. Lezen en volgen dat blog!

Als je een ander blog herblogt, haal dan de originele foto weg. Anders komt die (in wordpress) in jouw mediabibliotheek te staan en staat hij op jouw blog zonder credits aan de maker. Foutje van WordPress, vind ik.

Soms moet je meebewegen, van richting veranderen, een ander pad inslaan. Om te overleven of om het gezellig te houden. Zoals wanneer je iets afspreekt en achteraf blijkt dat de ander geen huiswerk heeft gedaan. Dan kan er zomaar drie kilometer bij komen, na een toch al lange wandeling. Gewoon omdat er zondags geen bussen […]

via Plog – Tonderzwam maakt ommezwaai — Raam Open