Blogactie doen? Laten we allemaal eens alle scharen die verspreid liggen door ons hele huis bij elkaar pakken. Kijk in de zitkamer, gang, keukenla, je tas, je andere tas, kampeerspullen, logeerkamer, nachtkastje, toilettas: zoek al je scharen eens op. Leg ze op een tafel bij elkaar. Schrik, verwonder, lach, maak een foto voor je blog, (jammer dat je niet hieronder met foto kunt reageren) en kies. En vertel hieronder je ervaring. Hier mijn foto:

IMG_20181025_203335.jpg
Ik heb er meteen drie weggedaan. Hopeloze scharen die van geen meter knippen en waarvoor ik een favoriet alternatief heb.

De opruimmethode hieronder werkt echt. De opmerking van Betje bij de reacties werkt ook.

sprokkelen

Wat zijn er veel opruimblogs! Ik heb jaren in Afrika gewoond, en daar was het helemaal geen gespreksonderwerp…. Blijkbaar hebben we allemaal veel te veel spullen en verlangen we massaal naar een tent en een rugzak.

Al eerder schreef ik over tips die mij niet aanspreken, zoals ‘gooi alles weg wat je een half jaar niet gebruikt hebt’ en ‘maak een foto van spullen die je dierbaar zijn en gooi het echte weg’. Niet doen!!!!

De meeste opruimers werken beetje bij beetje. Volgens mij werkt dat niet. Zo blijf je jaren bezig en krijg je nooit het wow-gevoel van een opgeruimd huis. Elke dag iets weggooien wat je niet gebruikt geeft je in geen 10 jaar een nieuw begin, een opgeruimde geest. Terwijl de kracht van opruimen juist is dat het ruimte maakt voor iets nieuws.

Marie Kondo werkt in haar boek Opruimen per categorie. Dat moet je eens proberen…

View original post 305 woorden meer