Even een tussendoortje: ik was vandaag de hele dag in het Moftbos, het grote bos tussen Ede – Wageningen – Renkum. Een heerlijke dag. Een van mijn zovele goede voornemens was om voortaan koffie mee te nemen in de thermoskan. Ik kom weleens koffie drinkende wandelaars onderweg tegen en het ziet er altijd zo precies uit als ik het ook wil: lekker in het zonnetje ergens koffie drinken in de berm.

Ik koffie mee in de thermosfles. En een matje natuurlijk, maar dat zit standaard in mijn rugzak. Altijd handig vooral als het gras of de bankjes nat zijn.

Ik heb genoten van de koffie. Precies zoals ik het wil: in het zonnetje, in de berm op mijn matje. Absolute stilte behalve wat natuurgeluiden om me heen. Geen mieren. Helemaal goed.

Maar.

Van koffie moet ik altijd naar de wc. Een plasje onderweg vind ik geen punt, maar dat is niet wat koffie doet. Dus daarna ben ik zo snel mogelijk doorgelopen naar het dichtstbijzijnde café, wat nog wel een half uur lopen was. En daar heb ik een tosti gegeten, want gebruik maken van de wc zonder iets te eten of drinken vind ik flauw. Terwijl ik een lekkere appel en banaan in de rugzak had zitten. En die zitten er nu om 24 uur ’s nachts nog steeds in.

Ik was dus goedkoper uit geweest als ik direct naar dat café was gelopen, daar koffie had gedronken, en dan mijn banaan en appel wel onderweg op mijn matje in de zon had opgegeten. De les? Voortaan dus geen koffie mee maar thee. Maar ik vind koffie zo lekker.

Wat een dilemma. Echt van levensbelang.