Dit was mijn tweede stukje op dit blog, 3 oktober 2011. Het eerste stukje ging nergens over. Dit stukje is 15 keer gelezen. Ik weet nog dat ik verrast opkeek toen ik voor het eerst 20 bezoekers op een dag kreeg.

Wow, de tijd gaat snel: Obama is geen president meer, mijn huisgenoot woont weer in Tjetjenië, de oorlog in Irak ging toen nog om het pakken van Saddam Hoessein.
Maar de achterliggende gedachte blijft hetzelfde: mensen uitsluiten leidt tot haat en tot geweld.

sprokkelen

Huisgenoot is al negen jaar in Wageningen zonder perspectief op terugkeer naar zijn land of een status in Nederland. Beide zou hij wel willen, alles beter dan dit afmattende wachten. Werken mag hij niet, ook geen vrijwilligerswerk, school of opleiding. Hij kwam naar Nederland als verwachtingsvolle tiener, nu oogt hij als een vermoeide oude man. Initiatiefloos brengt hij zijn dagen door op bed, TW kijkend en dommelend. Uitgesloten uit Nederland terwijl hij er woont.

Gisteravond was er een film op TV over de oorlog in Irak. Zowel aan de ‘goede’ (het was een Amerikaanse film) als aan de ‘slechte’ kant ging aan het eind van de film iemand dood. Aan de ‘slechte’ kant was dat een oude bommenleggende terroristenleider, opa van enkele kleinkinderen. Zijn reden om tot terrorisme over te gaan werd niet uitgelegd, dus mag ik aannemen dat het de haat is tegen het Westen en het gevoel van…

View original post 144 woorden meer