IMG-20180629-WA0000.jpg

Gouden tip? Ga een nachtje kamperen bij de dichtstbijzijnde rustige camping. ’s Middags wegfietsen, tentje opzetten, meegebrachte salade opeten, avondje niets doen, slapen, meegebracht ontbijtje opeten, ochtendje niets doen, tentje afbreken en terug naar huis fietsen. Voorbereidingstijd een half uur. Stress nul, genieten honderd,

Ik had twee tenten bij me die ik wilde uitproberen, Vriend lekker eten. We waren alleen op het veld.

Toen de tentjes stonden en het eten op was, gingen we avondwandelen in de maneschijn.  Ik wilde hem een waterkruising laten zien. Om daar te komen moesten we een beek oversteken, en we maakten een brug bij een prikkeldraadhek. Vriend eroverheen, ik volg. En toen zakte de brug in elkaar en viel ik in de sloot. Greep met mijn hand in het prikkeldraad. Vriend trok me op het droge.

Ik liet hem twee waterkruisingen zien, hartstikke leuk. Het werd al een beetje donker, maar het kon nog net. ‘Maar we zitten hier nu wel op een eiland’ vertel ik tussen neus en lippen door. Op een grasveld, zonder takken om nog een keer zo’n goede brug te bouwen.

Het werd nu echt donker.

Heerlijk geslapen, weer een leuk verhaal erbij, plus twee gaatjes in mijn hand, en vandaag weer gewoon aan het werk.

Een superkorte vakantie, het was maar een kort fietstochtje, een wandeling, een natte schoen en broekspijp, een nachtje slapen in de tent, een fietstochtje terug en een mooi verhaal thuis.

Dat doen we snel weer.