Ik ben op 1 mei dus 58 jaar geworden. Wow, dat vond ik nog niet eens zo lang geleden echt bejaard.

Ik wil nog een keer iets proberen voor ik echt definitief oud word en ga zitten breien op de bank. Dit stukje schrijf ik al denkend, ben benieuwd waar ik over 400 woorden op uit ben gekomen.

Mijn grote interesse is landschap en duurzaam landgebruik. Dat is het altijd geweest, maar altijd als interesse, nooit als werk. Tijdens wandelingen met anderen vertel ik altijd verhalen over het ontstaan van het landschap en wat de mens daarmee dan heeft gedaan. Ook in mijn werk heb ik altijd gekeken door die bril. Vandaar mijn interesse voor duurzame kleinschalige landbouw in Afrika, permaculture, Agroforestry. Ik weet weinig van het detail, weinig van het praktische moestuinwerk, maar veel van het landschap, het begrijpen van de kansen en het creëren van oplossingen.

Ik heb een blog over het wandelen waar ik vertel over het ontstaan van het landschap waar ik doorheen loop: http://www.landschaplopen.wordpress.com

Daar kan ik mijn ei in kwijt: lekker uitzoeken waarom daar een meertje is en daar een bultje, en waarom daar fruitbomen groeien en hier een dorp is ontstaan. Ik geniet van het bladeren in oude atlassen, turen op oude kaarten. Internet is hier fantastisch voor. Dus dat vind ik een fijn blog. Er leest helaas nog bijna niemand mee; ik zit op dat blog een beetje voor mezelf te mompelen.

Wandelgids worden? Schrijven over landschap en landgebruik? Ik zie het wel zitten.