Elke dag koken is een goed voornemen maar de praktijk is weerbarstig. En dus komt er in dit huishouden ook wel eens een snelle hap op tafel die we opwarmen in de oven of koekenpan (ik heb geen magnetron). Maar ook dan zijn er volop vegetarische alternatieven. Hier onze top drie:

  • Pizza Margerita of Pizza met spinazie en ricotta. Allebei prima voor een keertje, vooral met een grote zak (voorgesneden, want dit is dus snelle hapdag) salade erbij.
  • Diepvrieszakken met maaltijden: Aviko heeft maaltijdzakken voor een persoon met aardappels als basis, maar daar zit geen vegetarische variant tussen. Iglo heeft zakken met pasta of rijst als basis, waaronder een heerlijke vegetarische maaltijd met pasta, spinazie en kaas. In mijn diepvries liggen altijd een paar van deze zakken. Deze zakken van Iglo vind ik eigenlijk prima, en de ingredientenlijst lijkt wel puur natuur.
  • Een zelfgemaakte maaltijd van pasta en (zak voorgesneden) gebakken groente met creme fraiche erdoor en gemalen kaas, pesto, zongedroogde tomaatjes en sla erbij is overigens net zo snel klaar als een diepvriespizza. Tien minuten, plus de boodschappen dan.