Elke dag koken is een goed voornemen maar de praktijk is weerbarstig. En dus komt er in dit huishouden ook wel eens een snelle hap op tafel die we opwarmen in de oven of koekenpan (ik heb geen magnetron). Maar ook dan zijn er volop vegetarische alternatieven. Hier onze top drie:
- Pizza Margerita of Pizza met spinazie en ricotta. Allebei prima voor een keertje, vooral met een grote zak (voorgesneden, want dit is dus snelle hapdag) salade erbij.
- Diepvrieszakken met maaltijden: Aviko heeft maaltijdzakken voor een persoon met aardappels als basis, maar daar zit geen vegetarische variant tussen. Iglo heeft zakken met pasta of rijst als basis, waaronder een heerlijke vegetarische maaltijd met pasta, spinazie en kaas. In mijn diepvries liggen altijd een paar van deze zakken. Deze zakken van Iglo vind ik eigenlijk prima, en de ingredientenlijst lijkt wel puur natuur.
- Een zelfgemaakte maaltijd van pasta en (zak voorgesneden) gebakken groente met creme fraiche erdoor en gemalen kaas, pesto, zongedroogde tomaatjes en sla erbij is overigens net zo snel klaar als een diepvriespizza. Tien minuten, plus de boodschappen dan.
Vreemd genoeg heb ik de vegetarische iglo variant nog steeds niet kunnen vinden.
Off topic: schrijf jij nog???
Vriendelijke groet,
LikeLike
hoi Rob, ik twijfel of ik verder ga met sprokkelen. Ik ben bezig een blog te maken van mijn oude liefde: landschap, geomorfologie en landgebruik. In Wageningen ligt de vegetarische Iglovariant bij de Hoogvliet, dan zou hij bij de AH toch zeker te vinden moeten zijn. Raar, kom anders eens langs!
LikeGeliked door 1 persoon
Ik heb zeker interesse in landschappen, geomorfologie en landgebruik. Ik lees graag waar jij je nieuwe blog schrijft.
Hoogvliet zie ik in mijn boodschappen rondje niet. Maar ik blijf zoeken.
Mijn komende vakantie kom ik graag eens naar Wageningen.
Vegetarische groet,
LikeGeliked door 1 persoon
De Hoogvliet schijnt niet veel in grote steden te zitten. Mijn nieuwe blog heet landschap lopen landschap lezen, en is te vinden op http://www.landschaplopen.wordpress.com
LikeLike
Heel snel en vers is de volgende maaltijd (10 minuten):
Voor één persoon:
Schil twee of drie grote aardappelen (ca. 150 gram).
Snij ze in dunne schijfjes, en kook ze in water (net niet helemaal gaar).
Tijdens het koken tijd voor het snijden van 150 gram andijvie (of sla, of witlof).
Een ui snipperen en in een grote kom mengen met de gesneden andijvie (of witlof of sla).
Vervolgens bak je de aardappelschijfjes in olijfolie in de koekenpan.
Tijdens het bakken de aardappelen met een houten pollepel in kleinere stukjes hakken.
Meng de gebakken aardappelen met de andijvie en de fijngesnipperde ui.
Meng er vegetarisch ‘rul gehakt’ doorheen (ongekookt, ongebraden, onbewerkt).
Vrij veel (maar uiteraard naar behoefte) azijn toevoegen, en alle ingrediënten
goed dooreen roeren in de kom.
Het gerecht verdraagt het dat het niet erg warm wordt opgediend.
Geert Nijland
LikeGeliked door 1 persoon
onbewerkt vegetarisch gehakt, daar had ik niet aan gedacht.
LikeLike
Een snelle hap komt hier meestal uit de vriezer, dubbele maaltijd gekookt en ingevroren. Kant en klaar kocht ik vroeger nog weleens.
LikeLike
Ik ben geen vegetariër maar probeer wel een paar dagen in de week geen vlees te eten. Een lekkere salade of wraps met veel groentes zijn ook zo klaar, gezond en smakelijk.
LikeLike
Mijn favoriet is dan om voorgekookt en gesneden aardappel schijfjes met spinazieblokjes en een punt brie in een ovenschotel te mikken en dat in de oven te schuiven.
LikeGeliked door 1 persoon
ja goed idee. Bijna kant en klaar en minstens zo lekker. Ga ik de volgende keer ook doen.
LikeLike
Volgens mij had ik die dingen van Iglo heel vroeger ook wel eens. En een roerbak-iets ofzo. Maar daar zat volgens mij wel vlees bij. Handig toch als je weinig tijd hebt.
LikeGeliked door 1 persoon
superhandig. Goede voornemens te over, maar de praktijk is nogal eens anders; geen zin, geen tijd.
LikeLike
De vegetarische Iglo-variant ga ik eens proberen.
Smakelijke groet,
LikeGeliked door 1 persoon