Laat je niet afschrikken door lange lijsten met ingredienten, inweektijden van een dag en kooktijden van meer dan een uur in vegetarische recepten.

Wij hebben ook wel eens geen zin om te koken en al helemaal niet om nog boodschappen te doen tegen de tijd dat we honger hebben. Hier onze topdrie gerechten-uit-voorraad die binnen 10 minuten klaar zijn. Weet je meteen wat wij in de voorraadkast hebben staan:

  • Blik witte bonen in tomatensaus, bulgur of couscous, diepvriessoepgroente, bolletje labne-uit-pot
  • Groenteburgers met brood, eitje, gebakken uitje en hummus. Geen hummus in huis? Met pindakaas of tahin is dit ook lekker. Pesto en zongedroogde tomaatjes erbij, mmm.
  • Pasta, pot pastasaus, blik gemengde groente of doperwtjes erdoor en falafelballetjes erbij. Natuurlijk ook weer pesto en zongedroogde tomaatjes. Geraspte kaas of creme fraiche erbij maakt het een luxemaal.

Ik geef toe dat dit niet de meest exquise manier van koken is, maar wel gemakkelijk. En alle drie een combinatie van granen- bonen- groenten- zuivel. Hiermee wil ik je laten zien dat je ook vegetarisch supersnel iets op tafel kunt hebben waarmee je je maag vult en waar elk part van de schijf van vijf wel in zit. Overigens is elk van deze recepten natuurlijk heel gemakkelijk te verbeteren met verse ingredienten.

Heb je nog tips voor me? Wat eet jij als je echt geen tijd hebt en eigenlijk ook niets in huis behalve gedroogd, blikvoer en diepvries?