Een goed artikel is een artikel waar je het mee eens bent. Toch? “Hee, moet je dit eens lezen, precies wat ik ook altijd zeg.” Eindelijk staat jouw mening Geschreven, of nog betrouwbaarder, Gedrukt.

En zo lees je lekker door in je eigen bubbel.

Alle mensen die leven in de bubbel van gezond eten, zelf koken, geen E-nummers maar alleen natuurlijke ingrediënten, raad ik het boek van Rosanne Hertzberger aan: Ode aan de E-nummers. Het boek is gebaseerd op haar columns in de NRC.

Rosanne heeft het beste voor met de wereld. Ze wil dat we slim high-tech landbouwen, geen vlees eten (kunstvlees lijkt haar slimmer) en geen landbouwgrond verspillen aan overbodige genotsmiddelen zoals koffie en bloemen. Ze vindt het slimmer om te koken met groente uit blik en diepvries, want daarvan gooi je minder weg dan van vers, en die ‘verse producten hype’ is volgens haar een van de oorzaken van de grote voedselverspilling. Bovendien, stelt ze, is vers uit uit de supermarkt niet zo heel erg vers want al lang onderweg, terwijl diepvriesgroente na de oogst direct wordt diepgevroren. Daar zou ze best gelijk in kunnen hebben. Ze vindt het E-nummer 162 (rood uit bietensap) minder eng dan ‘gekleurd met bietensap’, want E-nummers staan onder strenge controle en met die bietensap weet je helemaal niet meer wat en hoeveel troep er eigenlijk in je voedsel zit. Daar zou ze ook zomaar gelijk in kunnen hebben. En zo prikt ze de ene na de andere ballon door.

Dus kom uit je bubbel en lezen dat boek.