Het rare is, dat ik bijna elke dag wel een keer aan dit blog heb gedacht. Op een gegeven moment had ik zoveel te vertellen, zat mijn hoofd zo vol ideeën dat ik me er niet toe kon zetten om te beginnen. En waren we twee maanden verder.

Maar toen belde de Krant. Of ik wat kon vertellen over Sprokkelen en geldzaken. tja, nou schieten ineens mijn statistieken door het plafond. En dan zien al die nieuwe lezers dat ik al twee maanden niets geschreven heb.

Zucht, steun.

Waarover had ik het ook al weer voor ik begon met heel andere dingen zoals wandelen? Leef groen, goedkoop en geniet is het motto, nou zo is mijn leven nog steeds. Opruimen, wildplukken, zuinig zijn, zelf maken, hergebruiken, anders naar geld kijken, huis isoleren, verwarmen, minimaliseren, consuminderen, delen: sprokkelen.

We gaan weer beginnen!

Waar zit mijn hoofd vol mee, dus wat kunnen jullie de komende weken verwachten?

  • ik ben weer begonnen met kleren maken, en heb van een fleecedeken een trui en van een rest bekledingsstof een jasje genaaid. Superkleren
  • Zoon3 en ik hebben een logeerkamer geschilderd en daarvoor meerdere potten muurverf door elkaar gegooid en daar is een warm oranje uit voort gekomen.
  • op bezoek bij mijn Zoon1 in Berlijn hebben we ongelooflijk lekker vegan gegeten. Waarom is dit hier in Wageningen niet mogelijk?
  • Met Zoon23 heb ik heerlijk in De Eifel gewandeld en daarbij geslapen in jeugdherbergen, temidden van oorverdovende schoolklassen. Waarom zijn hier de jeugdherbergen opgedoekt, wat was daar mis mee?
  • Moeder van 88 en ik zijn samen naar Friesland geweest met een gehuurd volkswagenbusje. Kamperen in een vintagebusje met een vintagemoeder.

Nou dat is voorlopig genoeg stof voor vijf dagen denken en schrijven. Ik kijk ernaar uit weer met jullie in gesprek te gaan en zal vanavond ook al jullie blogs bijlezen, want ook daarbij loop ik dus twee maanden achter.

Overigens fijn hoor, een computerloze periode. Ik kan het je aanraden. Dat is dus stukje zes.