Zie deze foto! Een heuse apedure Fjallråvenbroek met daarop een door mezelf genaaide wandelkaartzak. Van paraplustof uiteraard.

Ik heb twee van deze dure geweldige broeken. Deze is van G1000 stof, heerlijk warm in de winter en ook lekker in het voorjaar en herfst. Voor de echte zomer heb ik een dunnere versie, iets ander model, zelfde merk en ook waanzinnig duur. Maar o wat lopen ze fijn. Koel in de hitte, na een regenbui in 5 minuten droog en superlichtgewicht. De zomerbroek is mijn favoriet, en wel vanwege de handige zak op de zijkant van de pijp. Daar past mijn wandelkaart in. Een ander wandelt misschien op de gps van zijn mobiel, google maps of zo, maar ooh wat loop ik vaak met iemand die op zijn mobiel in het bos geen idee heeft waar we zijn en ik met mijn papieren kaart wel. 

Maar de warme winterwandelbroek heeft deze zak niet! Echt een gemis. Zoon2 heeft dezelfde broek maar dan herenmodel, en die heeft vijf zakken. De mijne, damesmodel, maar drie. 
Dus heb ik vanmorgen van een gevonden paraplu een zak gemaakt, precies zo een als op mijn zomerbroek. Ik ben reuze benieuwd hoe die het houdt in de was, tijdens het wandelen, in zon en regen. Want ik zal janken als ik nu mijn peperdure broek heb verprutst.