Paraplustof is handig, zelfs superhandig. Dus als ik een stukgewaaide paraplu zie liggen, of wat vaak gebeurt, uit een prullebak zie steken, neem ik hem mee. De stof haal ik van het frame af, wat de eerste keer een beetje prutsen is maar als je eenmaal weet dat de middenknop er afgedraaid kan worden en de rest met kleine touwtjes vastzit, is dat bij de tweede een fluitje zo simpel. Het frame gooi ik weg, de stof bewaar ik.

Paraplustof is waterdicht, lichtgewicht, kreukt niet en kan wel tegen een UV straaltje. Wat maak ik van paraplustof?

  • Winkeltasjes, die je ook voor een euro kunt kopen, dus dit is niet echt prioriteit.
  • Kampeerzakjes. Bijvoorbeeld voor bestek, gasbrander, en andere kleine losse dingen. In plaats van plastic zakjes dus. Dat soort zakjes kun je voor veel te veel geld ook bij de Bever kopen.
  • Kampeertoilettas.
  • Tentzak, haringzakje, tentstokkenzak, slaapmatzak, slaapzakzak. Ook die kun je kopen uiteraard, maar zelf maken is echt supersimpel, als je de oude zak uit elkaar haalt voor de maat en touwtjes en haakjes en zo hergebruikt.

Dat past niet allemaal uit een plu uiteraard, maar geloof me, als je een beetje oplet en een stadswandelingetje maakt na een leuke herfstbui met bijgeleverde storm, haal je zo drie paraplus van de straat.

Ik had nog twee stukken paraplustof liggen, en een tent zonder zak. Dat werd dus mijn naaiklus voor vandaag. Om de maat goed te krijgen, rol ik de tent uit. Die blijkt dus heel handig rond zijn eigen zakje gerold te zitten. Nou dat was een snelle naaiklus, klaar voor die begonnen is. Zucht, zou dit huishouden nog eens georganiseerd worden?

Maar goed, ik heb voor Zoon2 een boodschappenzakje gemaakt van een halve paraplu. De  tweede helft is nu slaapzakzak. Tenslotte nog een haringzakje uit de overgebleven driehoekjes en op is de plu.
.