IMG_20170724_174245Terwijl ik vorige week mijn huis sopte, deed Zoon3 ook wat hoor. Hij sloopte draden uit ons Huis. En dat behoeft uitleg.

Vroeger he, toen alles beter was, liepen er nuttige draden door dit huis.

  • telefoondraden met op elke verdieping een telefoon. Dat was handig. Die telefoons zijn er allang niet meer, want iedereen hier heeft nu een mobieltje, en een vaste lijn heb zelfs ik niet meer. Maar de draden lopen er nog. Voor het geval dat he, maar dat geval komt nooit meer terug.
  • de draad van de voordeurbel voor Huisgenoot op zolder. Al een jaar of tig geleden hield die deurbel ermee op omdat de batterij op was en niemand een nieuwe batterij kocht. Als iemand bij de voordeur staat, belt hij Huisgenoot op.
  • ons  Wifi-systeem is de risee van de kennissenkring. Omdat vrijwel alle binnenmuren hier spouwmuren zijn, werkt wifi van geen kanten, tenzij je de router midden in het huis zet, dus op de gang van de eerste verdieping. Er loopt dus een dikke blauwe kabel van het modem naar boven, en van de router twee kabels voor de versterkers diverse kanten op. Drie dikke kabels, die we nooit hebben weggewerkt dus als blauwe lianen door het trappenhuis groeien. Je snapt dat ik dit nooit heb gesnapt, maar volgens Zoon3 is dit echt de enige oplossing.

En nu is dit alles weg. En hebben we nog steeds wifi, hoewel niet meer in de eetkamer, mijn slaapkamer, noch in de tuin. Maar goed, ook geen blauwe lianen meer.

Maar zoals altijd bij Zoons, het opruimen van de zooi is mijn werk. Van twee telefoonkabels heb ik handvatten voor mijn oude rieten boodschappenmand geprutst. toch nog een half uurtje werk, maar het is supermooi geworden.