Opruimen 54: Inbox helemaal leeg.


Gisteren dacht ik netjes te zijn en mijn meer dan 3500 ongelezen e-mails weg te werken. Daarover lees ik zo nu en dan goede tips die in mijn geval helemaal niet werken. Zo van: deel je mails in vier categorieën in: DLLD. Doen, Later doen, Laten doen, Delete.

Gisteren had ik fijn een vrije dag waarop het fijn plensde, dus hoe mijn vrije tijd beter te gebruiken dan fijn de inbox van mijn gmail op te schonen? DLLD dus, en dan vooral de tweede D: delete.

Ik dacht slim te zijn en deelde de inbox en twee hoofdcategorieën in: belangrijke mails en nieuwsbrieven. Die indeling is in twee seconden gemaakt. En daarna dacht ik nog een keer slim te zijn en die tweede categorie in een keer te deleten.

En toen was alles weg. Alles, ook mijn persoonlijke mails. Je kunt dus niet een hoofdcategorie deleten, wow, harde les.

Dus daarna ben ik nog een uurtje of twee bezig geweest om de ergste schade te verhelpen en de prullenbak vol e-mails door te spitten op die paar echt belangrijke. Nou dat is vreselijk veel werk, daar kun je namelijk geen handige hoofdcategorieën in maken, dus daar ben ik niet ver mee gekomen. Over een maand wordt de e-mailprullenbak automatisch geleegd. Daarna is het Voorgoed Weg. Nou ja voorgoed, ergens bij Google zal het nog wel 200 jaar bewaard worden zodat de FBI erin kan spitten, maar voor mij is het dan onbereikbaar geworden.

Doen jullie wel eens zoiets oerstoms terwijl je denkt slim te zijn?

 

Advertenties

8 Comments

  1. Oh jeetje wat balen! Ik heb toevallig ook mijn mailbox doorgespit vorige week en ruim 2000 mails verwijderd. Was ook veel werk, maar heb het echt mail per mail bekeken. Duurde even maar zo heb ik iig niets gewist wat niet moest.

    Liked by 1 persoon

  2. Niet fijn! Maar zo kom je wel onverwacht snel bij je doel van inbox zero natuurlijk 😉 Vroeger had ik ook duizenden mails, nu minder dan 40. Alles wat binnenkomt beantwoord of delete ik diezelfde dag of vliegt in een map ‘tijdelijk’ tot ik ‘m kan beantwoorden of deleten. Lekker overzichtelijk zo!

    Liked by 1 persoon

reageer

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s