Er moet echt nog meer weg. Hoe vol moet het hier tot vorig jaar geweest zijn, ik heb al zoveel weggedaan. Maar er moet nog meer weg.

Moeder kwam dus logeren met Pasen, en uiteraard had ik dat goed voorbereid. Haar logeerkamer zag er perfect uit, er stond zelfs een bloemetje op tafel. Ze heeft het heerlijk gehad en wil vaker een paar nachten blijven. Helemaal leuk natuurlijk.

Maar als ze er niet is, staat die kamer niet doelloos te wachten. Het is onze spelletjeskamer, Zoon2 slaapt daar regelmatig en ik gebruik hem voor werkoverleg. En er sluipen spullen naar binnen. Ik weet niet hoe die dat doen. Dat zijn dan spullen die ik even verplaats, even daar neerzet en daar staan ze dan te nietsen.

Die spullen moesten dus voor Moeder kwam de grote logeerkamer uit en konden wel zolang in de kleine logeerkamer ernaast. Maar met Pasen was ook Zoon2 thuis en nog een weekendlogee, dus die kleine logeerkamer was een beetje vol met overbodige spullen die geen plek hebben, Zoon2 en weekendlogee met zooi, en met de spullen die daar altijd staan te wachten op betere tijden.

Dit schiet niet op zo. Ik wil twee goede logeerkamers, en niet twee kamers waarvan ik de hele tijd de zooi heen en weer sjouw. Als ik had geweten dat Zoon2 en weekendlogee waren gekomen, had ik de zooi in mijn eigen slaapkamer gezet. Alles voor het plaatje he.

Nu iedereen weer weg is en de dagelijkse gang weer zijn gang gaat, zoek ik alles zorgvuldig en uiteindelijk bestaat het stapeltje dat weg kan uit vijf tijdschriften en twee schilderijen (categorie zigeunerin-met-traan uit een voorbije gekke verzameling van Zoon1). Dit schiet dus echt niet op.

Zucht steun, ik word zo moe van mezelf. Waarom lukt het me niet om gewoon de hele zooi in grote zakken te stouwen en weg te brengen.