Opruimen 52: er moet nog meer weg


Er moet echt nog meer weg. Hoe vol moet het hier tot vorig jaar geweest zijn, ik heb al zoveel weggedaan. Maar er moet nog meer weg.

Moeder kwam dus logeren met Pasen, en uiteraard had ik dat goed voorbereid. Haar logeerkamer zag er perfect uit, er stond zelfs een bloemetje op tafel. Ze heeft het heerlijk gehad en wil vaker een paar nachten blijven. Helemaal leuk natuurlijk.

Maar als ze er niet is, staat die kamer niet doelloos te wachten. Het is onze spelletjeskamer, Zoon2 slaapt daar regelmatig en ik gebruik hem voor werkoverleg. En er sluipen spullen naar binnen. Ik weet niet hoe die dat doen. Dat zijn dan spullen die ik even verplaats, even daar neerzet en daar staan ze dan te nietsen.

Die spullen moesten dus voor Moeder kwam de grote logeerkamer uit en konden wel zolang in de kleine logeerkamer ernaast. Maar met Pasen was ook Zoon2 thuis en nog een weekendlogee, dus die kleine logeerkamer was een beetje vol met overbodige spullen die geen plek hebben, Zoon2 en weekendlogee met zooi, en met de spullen die daar altijd staan te wachten op betere tijden.

Dit schiet niet op zo. Ik wil twee goede logeerkamers, en niet twee kamers waarvan ik de hele tijd de zooi heen en weer sjouw. Als ik had geweten dat Zoon2 en weekendlogee waren gekomen, had ik de zooi in mijn eigen slaapkamer gezet. Alles voor het plaatje he.

Nu iedereen weer weg is en de dagelijkse gang weer zijn gang gaat, zoek ik alles zorgvuldig en uiteindelijk bestaat het stapeltje dat weg kan uit vijf tijdschriften en twee schilderijen (categorie zigeunerin-met-traan uit een voorbije gekke verzameling van Zoon1). Dit schiet dus echt niet op.

Zucht steun, ik word zo moe van mezelf. Waarom lukt het me niet om gewoon de hele zooi in grote zakken te stouwen en weg te brengen.

Advertenties

18 Comments

 1. Van een schilderijtje type zigeunerin met traan maakte Sarah Moore van Money for Nothing (BBC) een foto en die liet ze afdrukken op stof. Daarvan maakte ze een boodschappentas. Zo leuk ! Het schilderij kan dan weg maar dan heb je er wel 1 of meer superleuke tasjes bij 😉 Nee, dat is geen tip die je helpt met opruimen. Ik ben daar ook niet goed in, dat mag duidelijk zijn. Gek genoeg, gelukkig !, heb ik er geen moeite mee spullen om spullen die ik niet meer gebruik naar de weggeefwinkel die hier pas geopend is te brengen. Groetjes, Anne-Marie

  Liked by 1 persoon

 2. hier zijn we vanaf vorig jaar aan het opruimen, dit ivm de verandering in het huisvuil (heb ik ooit een blog over geschreven). We gaan binnenkort verhuizen en nu kom ik mijzelf tegen. Een complete lade met dvd’s………… wegdoen (kringloop) of……
  Dochterlief heeft alles meegenomen……..probleem opgelost.
  Nu de spelletjes kast nog…..
  en nog nog meer kasten

  Liked by 1 persoon

 3. Een truck kan zijn om de spullen waarover je twijfelt in een grote doos uit het zicht te bewaren. Eens je ze na bijvoorbeeld 3 maand niet open gedaan hebt omdat je iets nodig had of iets miste, kan de doos in zo naar de kringwinkel zonder dat je ‘m terug opendoet.
  Een andere truck die ik vaak gebruikte was om foto’s te nemen van objecten, omdat ik er zo afstand van kon nemen. Nu staan die foto’s op mijn harde schijf en heb ik ze natuurlijk nog niet 1x bekeken 🙂

  Liked by 1 persoon

  1. Ik weet zeker dat dit spullen zijn die ik de komende drie maanden niet gebruik,. Rubber laarzen, een perfecte laptoptas terwijl ik niet eens een laptop heb. Maar die wil ik wel weer…..

   Like

  1. Ja, jij met je wijze slimme ideeen. Het zijn tussenfasespullen. Ik heb ze gebruikt, of iemand anders hier, maar gebruik ze niet meer. Dan neem ik ze weer mee naar beneden en staan ze een week in de gang te wachten tot ik ze wegbreng, en dan denk ik weer ach laat ik ze nog maar bewaren. Voorbeelden: rubber laarzen, een laptoptas ( ik heb nu geen laptop, maar in de toekomst vast wel weer, dit is een intensief gebruikte tas geweest die nu in de wachtstand staat) , een driehoekig kussen voor achter je rug in bed ( ik heb er al een), hardeneuzenschoenen, tweede perforator, archiefmap, plaid, quilt, kussens, pakpapier, vlieger, nou ben ik op de helft denk ik.

   Liked by 1 persoon

   1. Nee, ik heb zeker niet altijd gelijk. Hoeft ook niet. Ik kan ook helemaal niet zo goed opruimen. Maar ik ga er mezelf geen schuldgevoel over aanpraten. Als ik het niet weg kan doen dan kan ik het niet wegdoen en dan geef ik het een plaats. Dat is praktischer dan het rond te blijven slepen. En dat schuldgevoel heb je ook niet nodig.
    Als je het eenmaal een plek hebt gegeven, kun je je weer met andere dingen bezighouden. Dingen waar je blij van wordt. En op een bepaald moment kunnen die spullen vaak van die plek af. Er is dan iets veranderd in je situatie waardoor je ze niet meer hoeft te bewaren. Of je hebt ze weer in gebruik genomen natuurlijk, dat kan ook.

    Liked by 1 persoon

 4. Misschien help het om alles voor je voeten in een gang te zetten.
  En te genieten van de aanblik van ruime & lege logeerkamers.
  Ga je er zo aan ergeren dat je wel wat gaat bedenken.
  In de hoop dat iemand anders er gelukkig mee wordt.
  Er zijn vast wel weggeef of ruil facebook groepen in de buurt.
  Is zo leuk en de gekste spullen gaan hard.
  Ik ga nu een grote glazen fles met stolp op halen om van sinaasappelschillen schoonmaak middel te maken in ruil voor twee flessen lampolie.
  Er staan op marktplaats bijna 6000 posts alleen al van een vuilnisbak 😉
  Ooit als je kleiner zou willen gaan wonen zal het toch eens moeten.
  Het is een werk ,tijd en gedoe dat wel maar het geeft ook lucht en ruimte.
  Succes en houdt moed .

  Liked by 1 persoon

  1. Je hebt gelijk, als ik de ene logeerkamer leeg heb, geeft dat precies het gevoel wat ik wil. Licht en lucht. Dan staat de andere dus vol. nu beide tegelijk.

   Ha het lijkt wel vioolspelen: linkerhand, check, rechterhand check, beide handen tegelijk: puinhoop. Opnieuw. Linkerhand check etc etc.

   Like

reageer

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s