De magnetron ging stuk. Daar ben ik niet rouwig om, maar Zoon3 wel. Nou ja, dan leert hij maar echt koken.

Die magnetron had ik aangeschaft toen in dit huis een asielzoeker woonde die alles met de magnetron gaar kreeg. Hele kippen gooide hij erin, diepvriesspinazie, aardappelen. Alles van de voedselbank zo in de magnetron.

Die kast was een beetje te ondiep voor die magnetron, dus zaagden we een gat in de achterwand. Maar zonder magnetron stond dat heel lelijk, zo’n gat achterin een keukenkast. Die kast staat nu in de tuin en aangezien hij loodzwaar is (dat heb je met nephout) zal dat nog wel even zo blijven.

Tot zover geen probleem. Maar behalve die magnetron stond er wel meer in die kast. Onderin kookboeken. Verder drie planken met borden, schoteltjes, bakjes, kommen, schalen, eierdoppen, citruspers. Bovenop een petroleumstel, broodrooster en staafmixer.

Toen ik de kast weg had geschoven verscheen er onverwacht nog een halve staafmixer, een lege fles frituurolie, wat hout, papier en heel veel spinnenwebben. Dat kon allemaal weg.

Maar de rest stond gezellig op de eettafel. En daar staat het nu nog, maar het wordt minder. Want wat moet, dat kan: weg.

Op de plek van de kast staat nu een kleiner houten rek. Dus keukenmeuk moet weg.  Vooral schalen, kommen en bakjes stapelen slecht, nemen belachelijk veel kastruimte in, en ik gebruik natuurlijk altijd dezelfde. Morgen breng ik ze allemaal op een paar favorieten na weg naar de Emmaus. Dus wie wil kan ze daar komen ophalen.