Opruimen 47: Een eenvoudige voorraadkast


Soms kom ik bij een ander precies dezelfde ontwikkeling tegen als bij mezelf. Maar dan een paar jaar eerder natuurlijk. Hier een blog dat exact aansluit bij waar ik nu mee bezig ben: niet alleen minder, maar eenvoudiger, simpeler, nu het keukenkastje. Geweldig blog, lezen!

Aanvankelijk zouden we enkel onze bezittingen minimaliseren, maar anderhalf jaar later is onze visie erg veranderd. Niet enkel onze bezittingen, ook onze voorraadkasten zijn een stuk luchtiger.

Het is allemaal begonnen met de vraag: Waarom? Waarom willen wij een grote keuze hebben? En worden wij hier gelukkiger van?
Volgens ons niet. Wij denken niet gelukkiger te worden van veel keuze. Integendeel. We vonden het lastig om iets tegen ons zin op te eten omdat het dreigde slecht te worden. We werden ook lastig als iets in de vergetelheid was geraakt en het onaangeraakt de vuilnisbak in ging. We werden onrustig van de verspilling en dat kwam vaker voor dan ik wil toegeven.

Na het opstellen van ons vast weekmenu, hebben we beslist om onze voorraad op te eten. Het is een work-in-progress: we willen zo weinig mogelijk verspillen dus eten/drinken we alles stilaan op. Enkel de wekelijks gebruikte…

View original post 301 woorden meer

Advertenties

5 gedachten over “Opruimen 47: Een eenvoudige voorraadkast

reageer

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s