Opruimen 46: Minder granen, bonen, meel in de voorraadkast


 

Ik kijk in mijn voorraadkast en sta versteld wat daar allemaal in staat. Ik tel de granen: rijst, rijstvlokken, macaroni, farfalle, spaghetti, lasagne, couscous, bulgur, glascouscous, mais, havermout, spelt, quinoa, boekweit, gierst, gerstvlokken, freekeh, wraps. Dan bonen: bruine bonen, witte bonen, kikkererwten, rode linzen, groene linzen, adukiboontjes, kidneybonen, grote boterbonen, spliterwten, grauwe erwten, splitkikkererwten. Potten met meel: volkorenmeel, zelfrijzend bakmeel, oliebollenmeel, paneermeel, griesmeel, pindameel, kikkererwtenmeel, roggemeel, sesammeel, maismeel, maizena, .

Keuzestress. Het meeste gebruik ik nooit, ik pak het vertrouwde. De rest staat er omdat het hoorde bij een recept. Of omdat ik iets nieuws wou uitproberen. Of omdat ik voor de zoveelste keer mijn ingesleten gewoontes wilde veranderen en dus quinoa, gerst, boekweit alvast bij de biologische winkel kocht. Daar is niets mis mee uiteraard. Maar de ene of de andere vorm  macaroni is mij om het even. Boekweit vind ik niet lekker. Het lijkt me goed om de ene dag granen en de volgende dag bonen en de derde dag aardappels te eten, maar dat hoeven niet tien soorten granen te zijn.

 

Ik besluit alles een voor een op te maken volgens mijn nieuwe kookschema. Vanavond gooi ik voor de pannenkoeken-met-groente-en-kaas wat soorten meel door elkaar en dat wordt vast lekker en gezond. Als alles op is, ga ik kiezen wat in mijn basisvoorraad weer wordt opgenomen.

Ooh wat zal dat opruimen. Nog even en er kan een kast weg.

Advertenties

20 Comments

 1. Ik heb nu weer het idee dat ik graag wil opruimen, alvast “voor de volgende verhuizing” (duurt nog wel even en hopelijk wat langer, maar omdat ik voor mijn vorige verhuizing een jaar eerder was begonnen met opruimen hoefde ik al minder mee te nemen… Maar nu is het dus best wel lastig om meer op te ruimen, omdat ik al zoveel heb weggedaan XD (naar de kringloop enzo). Dus vandaar dat ik nu ook maar met mijn voorraadkast ben begonnen 🙂 Er staat niet heel veel in, maar nog wel een paar pakken havermout van toen ik dat veel at en het in de aanbieding had gekocht. Nu ga ik het dus weer even veel eten 😛

  Liked by 1 persoon

 2. Grappig, ik was net aan het zoeken naar dat ene recept met boekweit voor het ontbijt omdat ik ook de voorraadkast was leger wilde maken. Dat maakt schoonmaken eenvoudiger. Ik had deze week net de quinoa opgemaakt en kwam er een dag later achter dat ik nog een pak had liggen, dus ik kan nog even vooruit.

  Liked by 1 persoon

 3. Hier ook zoiets. In je eentje duurt het dan lang, zo’n pak boekweit of zo leegeten.
  Peulvruchten opmaken lukt beter: die eet ik iedere dag, en in heel behoorlijke hoeveelheden ook. En daar kan ik ook altijd wat lekkers van maken. Maar die mihoen die ooit in de aanbieding was …

  Liked by 1 persoon

   1. Ha, ruilbeurs keukenkast. Organiseer met je vriendinnen een kledingruilbeurs! Altijd zo’n raar idee gevonden, de kleren van mijn vriendinnen passen me toch niet. Maar een ruilbeurs keukenkast zou best wat zijn.

    Like

 4. Als je je voorraad eerst opmaakt kan je tijdelijk veel geld uitsparen.
  Ik sta echt versteld van de overlappende producten in jouw kast.
  Ga zo eens door mijn eigen voorraad , staan ook vast producten in , die ik wilde uitproberen en daarna niet meer aangeraakt heb.
  Succes met de verwerking van je voorraad

  Liked by 1 persoon

reageer

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s