Een lange tocht van Ede naar Rhenen, heerlijk gewandeld in de zachte zon van gisteren. Waar is die zon gebleven? Lees over het grote glaciale bekken dat nu de Gelderse Vallei is, stuwwallen en paraboolduinen, over broekontginningen, de walburg op de Grebbeberg en eikenstoven. Mooie tocht voor een zonnige dag.

landschap lopen

Kort: met de trein of bus naar station Ede-Wageningen. Vandaar ongeveer 18 km lopen tot aan het station in Rhenen. Dan weer met de trein of bus naar huis. De tocht loopt eerst door bos, dan een heel eind door de Gelderse Vallei, en de laatste kilometers gaan door de bossen van de Grebbeberg naar Rhenen.

Ik loop vanaf het station naar het zuiden en dat eerste stuk is lang en recht maar wel boomrijk. Vlak voor de A12 ligt links kasteel Hoekelum. Daar ga ik rechts (door een bosje met een droge spreng die de bovenloop vormt van de Kromme Beek waar ik straks langs ga lopen, loop me nog een stuk te vervelen langs buitenwijk en sportveld. Aan de andere kant van de A12 wordt het beter. Nog steeds asfalt, maar door oud boerenland: het oude klein-Hoekelum, volledig stuk gemaakt door de A12. Zonde is dat toch. Ja tot ik zelf…

View original post 1.556 woorden meer