Het moet er maar eens van komen: meer politieke stukjes. Meestal ben ik daar te lui voor. Ik blog ter ontspanning, en houd politiek er zoveel mogelijk buiten. Alhoewel trouwe lezers natuurlijk best weten dat ik actief ben bij de PvdA: ik ben de fractievoorzitter in Wageningen. Jullie weten dat ik duurzaam en sociaal denk, dat ik dat ook niet uit elkaar kan trekken, en dat ik zoveel mogelijk leef volgens mijn overtuiging.

Ik heb 9 jaar in Afrika gewoond, en 6 jaar in Zuid-Amerika. Die periode heeft me gevormd. Sindsdien kijk ik anders naar de aarde en onze plek daarin, anders naar ontwikkeling en groei, en anders naar internationale politiek. Ooh en anders naar de pers en media.

Feitelijk is mijn ‘sprokkelen’, mijn manier van leven hier in Nederland, mijn eigen antwoord op het Westerse Model. Maar mijn achterliggende motivering heb ik nooit opgeschreven.

Daar zal ik de komende tijd meer over schrijven. Ik hoop dat trouwe lezers me niet afvallen, maar juist reageren en me inspireren om mijn eigen gedachten verder te denken.