Het is weer wandeldinsdag. Heerlijk gelopen. Ik had niets bij me, alleen sleutels, OV-chipkaart en huissleutels. Geen foto’s dus. Nu weer filmpje kijken, over de drie wezen Baudelaire. Lijkt goed te worden.

landschap lopen

In het kort: met de trein naar Veenendaal-West, 15 km lopen over de stuwwal van de Utrechtse heuvelrug naar Rhenen, en daar weer op de trein. Een prachtige route door bos, hei en veen. De route is aangegeven met geelrood of witrood, maar een kaart er ij is wel handig, want er lopen hier meer routes.

Het landschap onderweg:

  • Veenendaal ligt in het veen. Even kijken op de kaart van 1910 maakt duidelijk waarom Veenendaal zo niets is. Of niets, het heeft het meest complete winkelcentrum en is een echt centrum voor een heel groot gebied. Maar sfeer ontbreekt een beetje. Het station Veenendaal-west ligt gelukkig niet ver van de grens van de bebouwde kom.
  • Ik steek de Slaperdijk over. Een heuse dijk, die een onderdeel vormde van de Grebbelinie. Doordat die dijk er lag kon de hele Gelderse Vallei onder water gezet worden, om Amersfoort droog te houden.
  • Al…

View original post 530 woorden meer