Om even door te gaan op mijn stukje van gisteren: die prullenbak in de badkamer boven staat er nog steeds. En wel omdat ik geen zin heb in drie prullenbakjes op die plek. Vroeger he, vroeger was alles beter. Een prullenbak per kamer, plastic zakje erin, en verzamelen maar. Maar sinds het Grote Afvalscheiden moet het afvalsysteem in een huishouden opnieuw worden opgezet.

Nou, bij mij ontbreekt het systeem nog een beetje. Beneden gaat het goed. Papier verzamel ik in een hoek van de keuken in een kartonnen doos. Plastic, blik en glas verzamel ik in mijn boodschappenmand, ook in de keuken. Voor restafval en compostspul heb ik een koffiezak en een blikje op de vensterbank staan. Batterijen en kleine ijzerwaren verzamel ik in een mand in de gang. Het zie er allemaal wat troeperig uit, maar het systeem werkt.

Maar het werkt niet voor de rest van het huis. Met name niet voor boven en bovenboven. Dus ik denk na over een afvalsysteem voor boven. Waar we allemaal gebruik van maken. Dus het moet een eenvoudig systeem zijn, want ik ken mijn huisgenoten – en mezelf. Ik heb wel behoefte aan tips. Doen jullie aan afval scheiden, en zo ja, hoe doe je dat dan boven op een handige manier, in de badkamer en zo?