We lopen van Arnhem naar Oosterbeek. Een prachtige tocht door een parelketting van landgoederen, over de stuwwal van Arnhem en sandr van Wolfheze. Helaas weigert mijn mobieltje nog langer foto’s van dakpannen te maken, dus zonder foto’s dit keer.

landschap lopen

stuwwalcStation Arnhem is een fijn station om een wandeling te beginnen, want het mooie park Sonsbeek begint direct achter het station. En van Sonsbeek loop je zo door in het landgoed Zijpendaal, Warnsborn, Mariendaal en de Veluwe in in. Wij lopen van station Arnhem naar station Oosterbeek via een parelketting aan landgoederen. De route is gemarkeerd met rood-wit en staat ook aangegeven op de wandelkaart van Trage Paden.

Het landschap onderweg.

Vanaf het station klimmen we verder omhoog de stuwwal op, donkerrood op de kaart, langs de SintJansbeek, de beek waar Arnhem aan is gebouwd. Want denk niet dat Arnhem aan de Rijn ligt: veel te gevaarlijk en lastig om je kleren in te wassen en drinkwater uit te tappen. Nee, Arnhem is gesticht aan een rustig beekje. Deze beek is in de stad te volgen in de groenblauwe lus van de singels rond de oude stad, met diverse waterpartijen…

View original post 681 woorden meer