Boek: na twee dagen regen volgt maandag


Al aan het nadenken over de pakjes van volgende maand? Hier een tip voor iemand die van sterke verhalen en aardrijkskunde en geologie  houdt of voor een tiener met interesse in sterke verhalen over de wereld om hem heen. Beetje in de sfeer van waanzinnig om te weten, een geweldige serie waar Zoon2 ongelooflijk van genoten heeft.

Het boek heet ‘Na twee dagen regen volgt maandag’, en is geschreven door de Duitse geoloog en journalist Alex Bojanowski. De titel is in Duitsland een feit: in het weekend regent het vaker dan door de week. Wetenschappers denken dat dat komt door de uitlaatgassen van het werkverkeer.

Zo ook merkwaardige verhalen over ijsbommen die bij strakblauwe lucht uit de hemel vallen, eilanden die ontstaan en verdwijnen, een stuwdam in Italië die afgrijselijk mislukte, aardbevingen die door de mens zijn veroorzaakt, brandende steenkoollagen, de ingang van de hel in Oezbekistan, vulkanen die op uitbarsten staan,  en ga zo maar door.

Voor de kenner weinig nieuws, maar goed en vlot geschreven leesvoer en prachtige verhalen. Alleen: er staan geen plaatjes in, wat een gemiste kans!

Advertenties

reageer

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s