Een tasje maak je van een paraplu


De herfststormen komen vast binnenkort weer naar Nederland. Met de bijbehorende kapotgewaaide paraplu’s op de stoep, in bosjes, of half stekend uit afvalbakken. Paraplustof is fijne stof om tasjes van te naaien: een opvouwbaar boodschappentasje, een onderwegzakje voor je tandpasta en tandenborstel, haringen of vieze sokken.

Dus zoek een mooie kapotte paraplu en aan de slag.

Ik had deze post al eens eerder gedeeld, maar nu is het paraplusprokkeltijd. Het jaar is een eeuwige (hoop ik) cyclus, dus tips herhaal ik gewoon een keer per jaar.

oplappen

Dit tasje is gemaakt van een kapotte paraplu. En wel van een stukgewaaide paraplu die ik vond op straat. Loop na een winderige regenbui op straat en je ziet wel ergens een paraplu uit een prullenbak steken of op straat liggen. Meestal zwart of stemmig donkerblauw, maar ik vond deze reclameparaplu van rood met zwart. Mooi is het niet, wel handig.

Het tasje is stevig, licht, klein opvouwbaar en waterdicht. Hij past in een zakje van 6 bij 8 cm dat aan de tas zit vastgenaaid (nog net zichtbaar rechtsboven op de foto). Lees verder voor een betere foto van dit tasje.

Uit een paraplu maak je twee van deze tassen. Maar je kan ook andere handige tassen en zakjes maken van een oude paraplu.

De stof van een paraplu is immers licht en waterdicht. Dus denk aan een zakje als toilettas, als vieze-sokken-tas, om je EHBO-spulletjes in te bewaren…

View original post 401 woorden meer

Advertenties

reageer

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s