Weggeruimde spullen geef ik graag weg via de lokale Weggeefhoek op facebook. Zo krijgt alles snel een blije nieuwe eigenaar.

Ik vind het fijn als goede spullen  die ik zelf met plezier heb gebruikt, een goede plek krijgen. Ik vind dat de verantwoordelijkheid van de opruimer. Alles in een kliko donderen geeft wel lucht in mijn huis, maar mindert niet het Grote Consumeren. Goede bestemmingen zoeken voor mijn afgeschreven spullen hoort er bij en draagt ook bij aan bewust aankopen. Want eens wil ik er weer vanaf en dat kost tijd en moeite. Als ik niets koop, hoef ik ook niets weg te gooien. In theorie dan he, want voorlopig ligt hier nog wel een voorraadje.

Lelijke spullen die er niet hadden moeten zijn, gooi ik weg. Zoals felgekleurde plastic afwasteiltjes, wasmanden en emmers. Gekregen van Moeder waarschijnlijk, die er ook een keer vanaf wou. Jammer dat dit soort plastic niet bij het plastic afval kan, dan had ik echt met plezier al deze troep uit mijn huis verwijderd.

Maar mooie spullen die hier een goede tijd gehad hebben maar nu niets liggen te doen? Het zou fijn zijn als ze bij een ander weer mee mogen doen met de samenleving.

Vaak breng ik spullen naar de Emmaus: een tweedehandswinkel die goede doelen steunt. Prima, maar ik weet niet wat ze met mijn spullen doen en wie het koopt. Daarom vind ik de Weggeefhoek op facebook leuker. Een besloten lokale groep waar je lid van moet worden. Hier in Wageningen met 37000 inwoners zijn 5000 mensen lid. Dat is veel!!!   Alles wat ik erop zet, krijgt diezelfde dag nog een nieuwe eigenaar. Een blije eigenaar. Bijzettafeltjes. Skateboard. Tijdschriftbakken. Bionicles. Kniebeschermers. Zij blij, spullen blij, ik blij.