Boek: Niets verspillen doe je zo


Alweer een boek vol tips om minder te kopen en minder weg te gooien. Voegt dit nog wat toe? Ik heb met veel plezier een paar avonden voor het slapen gebladerd en gelezen, en behoorlijk wat inspiratie opgedaan. Meer dan bij vergelijkbare boeken, dus blijkbaar is het wel een topper. Er staat meer in, en bij dingen waarbij ik al op het omslagpunt zat (zoals bij het zelf maken van schoonmaakspullen), heeft het me de goede kant op geduwd.

Het boek bespreekt ongeveer je hele huishoudelijke leven: schoonmaken, kleren, eten, spullen: nou ja alles wat al die andere boeken en blogs ook bespreken: koop minder, doe meer zelf, maak meer zelf, hergebruik, recycle, leen en ruil, koop tweedehands. Het aardige van dit boek vind ik dat het een volgorde aangeeft bij de diverse categorieën. Tips voor de beginner en mocht je die bevallen en opgenomen hebben in je dagelijkse gang van zaken en mocht je toe zijn aan meer, tips voor meer gevorderden.

Ik blijf erbij dat het probleem met tips tips en nog meer tips is dat het lastig is ze op te nemen in je dagelijkse sleur. Dat geldt ook voor boeken vol tips van oma over het verwijderen van vlekken en schoonmaken met azijn en dergelijke: eerst moet je zelf overtuigd zijn en je sleur willen veranderen, en dan sta je pas open voor goede tips daarover. Andersom werkt niet. Johan zei: je ziet het pas als je het doorhebt. Met tips is dat net zo.

 

Advertenties

8 gedachten over “Boek: Niets verspillen doe je zo

reageer

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s