In dit huis zijn heel wat kussens naar binnen geglipt om nooit meer te vertrekken. Ik heb niets met kussens. Op een interieurfoto zie je vaak een chique bed met zes kussens, maar bij mij zouden ze niet-chique op de grond liggen. Mijn bed maak ik niet op; laat maar lekker de hele dag luchten.

Bij een gekregen slaapbank zaten zes saaie kussens, maar de slaapbank is allang weg en de kussens liggen er nog. Op een logeerbed, dat ook als bank dienst doet, liggen 5 leuke patchworkkussens die Moeder gemaakt heeft. Ook op mijn bank liggen 2 zelfgemaakte kussens. In twee grote Afrikaanse rieten manden, onder 3 handige reserve hoofdkussens, liggen 13 kussens nutteloos te wachten tot ik ze mooi ga vinden.

Wat doe je met afgeschreven kussens? Mooie kunnen naar de Emmauswinkel, maar deze zijn niet mooi. Ik google wat in de rondte, en volgens mij moet kussenvulling bij het restafval. En de simpelste manier om kussenvulling te vervoeren, is in een goed passend stoffen zakje, een kussenovertrek. Het overtrek mag wel in de textielcontainer, maar ja dan moet de vulling dus apart in een ander zakje.

Ik breng dus 13 kussens naar de container van het restafval. Zucht.