Opruimen 22: van 20 naar 7 kussentjes


In dit huis zijn heel wat kussens naar binnen geglipt om nooit meer te vertrekken. Ik heb niets met kussens. Op een interieurfoto zie je vaak een chique bed met zes kussens, maar bij mij zouden ze niet-chique op de grond liggen. Mijn bed maak ik niet op; laat maar lekker de hele dag luchten.

Bij een gekregen slaapbank zaten zes saaie kussens, maar de slaapbank is allang weg en de kussens liggen er nog. Op een logeerbed, dat ook als bank dienst doet, liggen 5 leuke patchworkkussens die Moeder gemaakt heeft. Ook op mijn bank liggen 2 zelfgemaakte kussens. In twee grote Afrikaanse rieten manden, onder 3 handige reserve hoofdkussens, liggen 13 kussens nutteloos te wachten tot ik ze mooi ga vinden.

Wat doe je met afgeschreven kussens? Mooie kunnen naar de Emmauswinkel, maar deze zijn niet mooi. Ik google wat in de rondte, en volgens mij moet kussenvulling bij het restafval. En de simpelste manier om kussenvulling te vervoeren, is in een goed passend stoffen zakje, een kussenovertrek. Het overtrek mag wel in de textielcontainer, maar ja dan moet de vulling dus apart in een ander zakje.

Ik breng dus 13 kussens naar de container van het restafval. Zucht.

Advertenties

23 Comments

 1. Kort geleden een stapel naar de kringloopwinkel gebracht, maar dat waren idd redelijk mooie. En voor een aantal andere nieuwe hoesjes gekocht (niet eens zelfgemaakt want ((schaam action)) perfecte stofje en goedkoop). 4 á 5 worden dagelijks op de bank gebruikt en er zijn er 4 in gebruik door de katten. Blijven er 4 over die in de multifunctionele liggen op het zit/ slaapbankje. Geven een beetje kleur en zijn nodig voor het steuntje in de rug als je wil zitten daar (veel te brede zitting om te zitten , slaapt wel heerlijk)

  Liked by 1 persoon

 2. Ik heb niet zoveel kussens, niet meer. Ooit van een stapel kussens twee grote platte kussens gemaakt. Die liggen onder de bank en bij veel bezoek komen ze tevoorschijn, als een soort warm fluffy picknickkleedje creëer ik daarmee wat zitplaatsen op de grond.

  Liked by 1 persoon

   1. De borrelglaasjes schoonmaken, drogen en weer op de juiste manier terugzetten is inderdaad een halve dag werk ….

    Maar dan weet ik wel weer welke glaasjes ik heb.
    Bij het turen naar een nieuwe aanwinst blijkt nu steeds dat ik alle vormen al heb.

    Vrolijke groet,

    Like

   2. Met Koninginnedag jaren terug ben ik met mijn verzameling borrelglaasjes begonnen. Vooral kinderen staan met oud glaswerk op de vrijmarkt. Voor een klein muntje kocht ik mijn glaasjes. Ik blij en het kind ook blij.

    De normale Nederlandse borrelglaasjes heb ik nu. Ooit wilde ik mijn verzameling uitbreiden met buitenlandse glaasjes. Maar daar is geen goede vervolg opgekomen.

    Misschien moet ik dat toch maar weer oppakken.

    Vrolijke groet,

    Liked by 1 persoon

   3. Kijk waar mijn stukjes over minderen je hebben gebracht: enthousiast weer aan het borrelglaasjes verzamelen! Meer, verder! Een glimlach op mijn gezicht, veel plezier met verzamelen!

    Like

 3. Tja, kussentjes, wie heeft ze niet, overal, her en der, liggen? Ik heb een hele tijd geleden al een eerste kussen-opruimronde gedaan (van het bed van zoonlief nu nu zelfstandig woont en een paar van de bank hier), ik heb er nu nog 1! (naast de hoofdkussens op de bedden) Deze gebruik ik ook wel dagelijks als ruggesteuntje… In DK hebben we veel meer kussentjes. Hm. Volgende projectje… 😉

  Like

 4. Hier veel kussens en kussentjes, minstens 21. Ik ga ze niet weg doen, want ik gebruik ze. Allemaal? Nou, soms bepaalde kussentjes een tijdje niet. Maar dan is er weer iets waar ik ze voor inzet en dan ben ik blij dat ik ze nog heb. Verschillende maten, verschillende modellen, verschillende soorten vulling.
  Hier ben jij minimalistischer dan ik!

  Liked by 1 persoon

  1. Ik kan me voorstellen dat ik nu weer inspiratie krijg om een mooi kussen te maken. Een mand vol niet zo mooie kussentjes weerhield mij daarvan.

   Net zoals ik – ik durf het nauwelijks te typen – woensdag een heel mooi klein 70er jaren vaasje heb gekocht. Oranje met grijs, met fat lava: zo lelijk en toch zo mooi!

   Like

 5. Dit soort blogs vind ik leuk, ga ik me vaak bewuster worden van wat ik heb 😉

  4 kussens op het bed (tweepersoonsbed, ideaal als je wilt lezen), een op de bank (zo’n heel foute met zo’n borduurwerkje) en één voor de logees. Teveel kussens vind ik zelf rommelig staan.

  Liked by 1 persoon

 6. Haha ik had in NL ook best veel kussens, op de bank en slaapbank. Nooit op bed, alleen 1 voor het slapen. Nu hebben we bijna geen kussens, te weinig vind ik eigenlijk. Graag zou ik twee kussens op de bank willen, die moeten we nog steeds kopen..

  Like

 7. Kussens, ik verslijt ze.
  Stevig en vormvast blijven ze nooit bij mij.
  Maar weggooien doe ik niet.
  Restafval?
  Door mijn allergie gebruik ik altijd kunststof gevulde kussens.
  Misschien moet ik ook maar eens ruimte op mijn bed maken.
  Maar dan gooi ik ze liever bij het plastic afval.
  Ik begrijp dat het sorteren van plastic afval steeds beter gaat.

  Vriendelijke groet,

  Liked by 1 persoon

  1. Ja het hangt natuurlijk van het soort vulling af. Sommige vulling kan vast wel bij het textielafval, en andere vulling is kunststof.
   Wat doe je met je kussens dat ze niet vormvast blijven? Of is anti-allergene vulling minder sterk?

   Like

reageer

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s