Douchegel maken van Marseillezeep


De fles douchegel is leeg: ik ga van Marseillezeep douchegel maken. Ik had me immers voorgenomen om telkens als er iets dergelijks op was, het zelf te maken van Marseillezeep. Eerder had ik al afwasmiddel gemaakt.

Ik google in de rondte, en kom het volgende recept tegen:

 1. Rasp 10 gram Marseillezeep boven een bak.
 2. Kook intussen 500 ml water; giet het kokende water bij het schaafsel en roer.
 3. Laat een nacht staan.
 4. Roer de volgende dag goed door en schenk mbv een trechter in je lege fles douchegel.

Eventueel kun je er nog etherische olie doorheen mengen, maar omdat dit een fles voor Zoon3 moet worden, lijkt me dat een slecht idee. Ik ben benieuwd wat hij zegt van zijn nieuwe fles douchegel (in een Hemafles).

Advertenties

13 Comments

  1. Ja, en het is geen onverdeeld succes. Dat vind ik ook wel logisch: de fabrikanten van douchegel zitten jaren te puzzelen op iets dat niet snotterig is, lekker schuimt, lekker ruikt, makkelijk uit de fles spuit en toch een tijdje in je spons blijft zitten. En ik verdun gewoon een stuk zeep met water en denk hetzelfde te bereiken. Het haalt in comfort niet de standaard van de douchegel van de supermarkt.

   Liked by 1 persoon

 1. Hier ook gewone zeep in de douche. Ik heb een speciaal bakje met zuignappen wat ik vrij hoog op de muur heb hangen, zodat het niet steeds nat spettert. Ik moet zeggen, dat werkt prima. Ik was ook niet mijn hele lichaam ermee want dan droogt mijn huid teveel uit. Voor het grootste deel is gewoon water ook prima. Niet te lang douchen en maar om de drie of vier dagen, dan was ik ook meteen mijn haren, ik ben er nu helemaal aan gewend. Voor de rest van de tijd met een washandje aan de wastafel. Lekker snel ook als ik naar mijn werk moet. 😉

  Liked by 1 persoon

  1. Ik zelf douche ook niet elke dag: met koud water en een washandje aan de wastafel word ik ook lekker schoon en wakker. Die douchegel is meer iets voor Zoons en Huisgenoten. Ik heb een vermoeden dat een stuk zeep niet werkt: dat laten ze slingeren op de vloer van de douchebak of zo, en dan blijft het nat. Ook al hangt er een prachtig handig zeepbakje aan de muur.

   Like

  1. Ikweet dat een blok zeep in dedouche niet slim is. Die ligt dan binnen de kortste tijd te verweken in een plas water, en dan is het snel voorbij. Dus ik kan dat wel doen als ik inderdaad in mijn eentje in een minihuis ga wonen. Tot die tijd is een fles met een dop erop handig in deze gezamenlijke douche.

   Liked by 1 persoon

   1. wow, wat heb ik veel typfouten gemaakt gisteravond. Fijn dat je er doorheen leest. Maar goed, je begrijpt de boodschap: die huisgenoten en Zoons zijn sloddervossen en dan is het snel gedaan met het mooie stuk Aleppozeep

    Like

reageer

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s